Венецуела поставља војску

Венецуелански званичници наредили су распоређивање војске у близини границе са Колумбијом, саопштила је данас Стратешка оперативна команда Боливарских националних оружаних снага.

Свијет 23.02.2019 | 15:57
Венецуела поставља војску
"Слиједећи инструкције нашег врховног команданта Николаса Мадура, командант Стратешке оперативне команде оружаних снага Ремиђо Себаљос наредио је размјештање војске на граници између Колумбије и Венецуеле како би гарантовао мир и безбједност грађана након затварања границе", наводи се у саопштењу на Твитеру, пренијела је агенција Тас с.

У четвртак је предсједник Мадуро наредио затварање границе са Бразилом, а јуче је потпредсједник Делси Родригес наредио привремено затварање три моста која повезују Венецуелу и Колумбију.

Потпредсједник Родригес поручио је на Твитеру да су привремено затворена три гранична прелаза у држави Такира, због "озбиљних и нелегалних пријетњи" по мир и суверенитет Венецуеле које долазе од владе Колумбије.

Присталице лидера опозиције Венецуеле Хуана Гваида су планирали да унесу више тона хуманитарне помоћи и медицинских залиха преко сада затворених граничних прелаза, а које је послала администрација америчког предсједника Доналда Трампа.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар