ЛШ - У центру пажње: Настасић и Роналдо!

Српски штопер има прилику да покаже "грађанима" да су погрешили у процени, док се Португалац враћа у Мадрид први пут од одласка из Реала.

Фудбал 20.02.2019 | 16:30
ЛШ - У центру пажње: Настасић и Роналдо!
Од 21 сат у Гелзенкирхену и Мадриду састају се последња два пара осмине финала Лиге шампиона.

Дан раније у Ливерпулу и Лиону видели смо доста узбуђења, али не и голове, па се надамо да ће у дуелима Шалке - Манчестер сити (Арена Спорт 1) и Атлетико Мадрид - Јувентус (РТС 1) бити другачије.

За нас посебно занимљив биће дуел немачког и енглеског представника, пошто би велики значај у њему требало да има Матија Настасић.

Српски штопер био је својевремено члан Ситија, одлично почео боравак у Манчестеру под командом Роберта Манћинија, међутим, повреде и долазак Мануела Пелегринија утицали су да се ситуација драстично промени и довели до растанка.

"Прва сезона у Манчестер ситију је била феноменална", присетио се 25-годишњи дефанзивац у разговору за "Гардијан" јесени 2012. и доласка на Острво из Фиорентине.

Здравствени билтен: Шалке - Сити

Шалке за ову утакмицу неће моћи да рачуна на повређене Алесандра Шофа и Бенџамина Стамбулија, док су се тренизима вратили Брил Доналд Емболо и Стивен Скрзибски. Сити је без Агуера, Стоунса, Жесуса, Мендија и Морена, а у тренажном процесу поново су Мангала, Сандлер и Браво.

"Осећао сам се спремним да направим искорак у каријери, јер вам се у животу можда само једном укаже прилика као та коју сам ја добио. По доласку у Сити наишао сам на подршку свих и осећао сам се као да сам већ годинама у клубу. Играо сам скоро сваку утакмицу, био сам физички одлично спреман и све је било сјајно".

Иако је доласком Пелегринија изгубио статус првотимца, Настасић каже да донекле разуме одлуку Чилеанца да му не укаже поверење.

"Био је то шок за мене, да због једне повреде изгубим минутажу, али био сам млад и у то време сам мислио да морам стално да морам стално да играм. Када се са ове дистанце осврнем на тај период, свестан сам да тренеру није било лако. Имао је на располагању много одличних играча...".

Пошто му је постало јасно да га тренер не види у својим плановима, Настасић је решио да разговара са Пелегринијем.

"Питао сам се у чему је проблем, па сам се обратио тренеру и он ми је рекао да будем стрпљив. Време је, међутим, пролазило, а ја и даље нисам добијао шансу. Није постао проблем међу нама и рекао сам му да осећам да могу да помогнем екипи, те да би требало више да играм, а ако то није могуће, онда би најбоље за све било да променим клуб", испричао је повремени српски репрезентативац.

То се и догодило јануара 2015, када је прво позајмљен Шалкеу, а потом на лето откупљен за 9.500.000 евра.

Ове среде, судбина ће поново спојити Матију Настасића са Манчестер ситијем, пошто ће их Шалке угостити у првом дуелу осмине финала Лиге шампиона.

"Да будем искрен, нисам се обрадовао жребу. Сви знају колико је Сити јак, али биће ми драго да поново видим нека позната лица. Биће част поново играти на Етихаду. Многи мисле да ће Манчестер имати лаган посао, међутим, то нас не занима. Не осећамо притисак, имао добру прилику да се проверимо са једном од најбољих светских екипа и верујем да ћемо показати да умемо да се боримо и играмо добар фудбал", истакао је српски дефанзивац.

Истовремено у Мадриду, камере ће бити уперене ка Кристијану Роналду.

Португалац се вратио у Мадрид први пут од одласка из Реала по завршетку прошле сезоне, а ривал ће му бити једна од најдражих "муштерија".

Здравствени билтен: Атлетико - Јуве

Домаћин ће наступити без повређених Лукаса Ернандеза и Желсона Мартинса, а гости су уздрмани срчаним проблемом Самија Кедире, повређен је Мехди Бенатија, али се у тиму очекује Даглас Коста.

Сада Јувентусов нападач, против Атлетика је одиграо 31 утакмицу и постигао чак 22 гола, уз осам асистенција. Тренутно је у одличној форми и водећи на листи стрелаца Серије А (19), али и асистената (8).

"Екипе су уједначене и зато је изузетно важно да постигнемо бар један гол у Мадриду", нагалсио је Јувеов тренер Масимилијано Алегри, који се упркос добрим резултатима у Италији, ових дана налази под великим притиском.

Видећемо хоће ли Роналдо успети да настави успешан низ у дуелима са "јорганџијама" које је током досадашње каријере као играч Реала победио 15 пута, уз осам ремија и исто толико пораза, и тако олакша предстојеће дане свом тренеру...

Реванши ове две утакмице играју се 12. марта у Манчестеру и Торину.

ЛИГА ШАМПИОНА, осмина финала:

Шалке - Манчестер сити (Арена спорт 1)
Атлетико Мадрид - Јувентус (РТС 1)

одиграно у уторак:

Олимпик Лион - Барселона 0:0
Ливерпул - Бајерн Минхен 0:0

одиграно 12. фебруара:

Манчестер јунајтед - Пари сен Жермен 0:2 (0:0)
/Кимпембе 53, Мбапе 60/

Рома - Порто 2:1 (0:0)
/Заниоло 70, 76 - Адријан 79/

одиграно 13. фебруара:

Тотенхем - Борусија Дортмунд 3:0 (0:0)
/Сон 47, Вертонген 83, Љоренте 85/

Ајакс - Реал Мадрид 1:2 (0:0)
/Зијеш 75 - Бензема 60, Асенсио 87/

Реванши су 5, 6, 12. и 13. марта.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар