LŠ - U centru pažnje: Nastasić i Ronaldo!

Srpski štoper ima priliku da pokaže "građanima" da su pogrešili u proceni, dok se Portugalac vraća u Madrid prvi put od odlaska iz Reala.

Fudbal 20.02.2019 | 16:30
LŠ - U centru pažnje: Nastasić i Ronaldo!
Od 21 sat u Gelzenkirhenu i Madridu sastaju se poslednja dva para osmine finala Lige šampiona.

Dan ranije u Liverpulu i Lionu videli smo dosta uzbuđenja, ali ne i golove, pa se nadamo da će u duelima Šalke - Mančester siti (Arena Sport 1) i Atletiko Madrid - Juventus (RTS 1) biti drugačije.

Za nas posebno zanimljiv biće duel nemačkog i engleskog predstavnika, pošto bi veliki značaj u njemu trebalo da ima Matija Nastasić.

Srpski štoper bio je svojevremeno član Sitija, odlično počeo boravak u Mančesteru pod komandom Roberta Manćinija, međutim, povrede i dolazak Manuela Pelegrinija uticali su da se situacija drastično promeni i doveli do rastanka.

"Prva sezona u Mančester sitiju je bila fenomenalna", prisetio se 25-godišnji defanzivac u razgovoru za "Gardijan" jeseni 2012. i dolaska na Ostrvo iz Fiorentine.

Zdravstveni bilten: Šalke - Siti

Šalke za ovu utakmicu neće moći da računa na povređene Alesandra Šofa i Bendžamina Stambulija, dok su se trenizima vratili Bril Donald Embolo i Stiven Skrzibski. Siti je bez Aguera, Stounsa, Žesusa, Mendija i Morena, a u trenažnom procesu ponovo su Mangala, Sandler i Bravo.

"Osećao sam se spremnim da napravim iskorak u karijeri, jer vam se u životu možda samo jednom ukaže prilika kao ta koju sam ja dobio. Po dolasku u Siti naišao sam na podršku svih i osećao sam se kao da sam već godinama u klubu. Igrao sam skoro svaku utakmicu, bio sam fizički odlično spreman i sve je bilo sjajno".

Iako je dolaskom Pelegrinija izgubio status prvotimca, Nastasić kaže da donekle razume odluku Čileanca da mu ne ukaže poverenje.

"Bio je to šok za mene, da zbog jedne povrede izgubim minutažu, ali bio sam mlad i u to vreme sam mislio da moram stalno da moram stalno da igram. Kada se sa ove distance osvrnem na taj period, svestan sam da treneru nije bilo lako. Imao je na raspolaganju mnogo odličnih igrača...".

Pošto mu je postalo jasno da ga trener ne vidi u svojim planovima, Nastasić je rešio da razgovara sa Pelegrinijem.

"Pitao sam se u čemu je problem, pa sam se obratio treneru i on mi je rekao da budem strpljiv. Vreme je, međutim, prolazilo, a ja i dalje nisam dobijao šansu. Nije postao problem među nama i rekao sam mu da osećam da mogu da pomognem ekipi, te da bi trebalo više da igram, a ako to nije moguće, onda bi najbolje za sve bilo da promenim klub", ispričao je povremeni srpski reprezentativac.

To se i dogodilo januara 2015, kada je prvo pozajmljen Šalkeu, a potom na leto otkupljen za 9.500.000 evra.

Ove srede, sudbina će ponovo spojiti Matiju Nastasića sa Mančester sitijem, pošto će ih Šalke ugostiti u prvom duelu osmine finala Lige šampiona.

"Da budem iskren, nisam se obradovao žrebu. Svi znaju koliko je Siti jak, ali biće mi drago da ponovo vidim neka poznata lica. Biće čast ponovo igrati na Etihadu. Mnogi misle da će Mančester imati lagan posao, međutim, to nas ne zanima. Ne osećamo pritisak, imao dobru priliku da se proverimo sa jednom od najboljih svetskih ekipa i verujem da ćemo pokazati da umemo da se borimo i igramo dobar fudbal", istakao je srpski defanzivac.

Istovremeno u Madridu, kamere će biti uperene ka Kristijanu Ronaldu.

Portugalac se vratio u Madrid prvi put od odlaska iz Reala po završetku prošle sezone, a rival će mu biti jedna od najdražih "mušterija".

Zdravstveni bilten: Atletiko - Juve

Domaćin će nastupiti bez povređenih Lukasa Ernandeza i Želsona Martinsa, a gosti su uzdrmani srčanim problemom Samija Kedire, povređen je Mehdi Benatija, ali se u timu očekuje Daglas Kosta.

Sada Juventusov napadač, protiv Atletika je odigrao 31 utakmicu i postigao čak 22 gola, uz osam asistencija. Trenutno je u odličnoj formi i vodeći na listi strelaca Serije A (19), ali i asistenata (8).

"Ekipe su ujednačene i zato je izuzetno važno da postignemo bar jedan gol u Madridu", nagalsio je Juveov trener Masimilijano Alegri, koji se uprkos dobrim rezultatima u Italiji, ovih dana nalazi pod velikim pritiskom.

Videćemo hoće li Ronaldo uspeti da nastavi uspešan niz u duelima sa "jorgandžijama" koje je tokom dosadašnje karijere kao igrač Reala pobedio 15 puta, uz osam remija i isto toliko poraza, i tako olakša predstojeće dane svom treneru...

Revanši ove dve utakmice igraju se 12. marta u Mančesteru i Torinu.

LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

Šalke - Mančester siti (Arena sport 1)
Atletiko Madrid - Juventus (RTS 1)

odigrano u utorak:

Olimpik Lion - Barselona 0:0
Liverpul - Bajern Minhen 0:0

odigrano 12. februara:

Mančester junajted - Pari sen Žermen 0:2 (0:0)
/Kimpembe 53, Mbape 60/

Roma - Porto 2:1 (0:0)
/Zaniolo 70, 76 - Adrijan 79/

odigrano 13. februara:

Totenhem - Borusija Dortmund 3:0 (0:0)
/Son 47, Vertongen 83, Ljorente 85/

Ajaks - Real Madrid 1:2 (0:0)
/Ziješ 75 - Benzema 60, Asensio 87/

Revanši su 5, 6, 12. i 13. marta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar