Насмијани Тринкијери: Јако битан трофеј, да се слави!

Задовољство код Италијана после првог освојеног трофеја с Партизаном. Новица Величковић говорио о заједништву у екипи.  "Честитам мојим играчима, борили смо се, финала никад нису лака, грешили смо, али смо освојили трофеј, тешко је било играти данас".  "Мене су научили да поштујем противника, честитам им како су играли"! Тренер Партизана, Андреа Тринкијери, био је изузетно срећан после победе над Црвеном звездом у финалу Купа Радивоја Кораћа.

Кошарка 18.02.2019 | 09:30
Насмијани Тринкијери: Јако битан трофеј, да се слави!
Узбудљива завршница финала у Нишу "родила" је хероја навијача Партизана!

То је био Џок Лендејл који се одлично позиционирао на 0,2 секунде до краја под кошем Црвене звезде, а потом реализовао слободна бацања након досуђеног фаула Билија Берона. Остало је премало времена да би кошаркаши Милана Томића направили још једно чудо у "Чаиру"...

Такве победе обично су "слађе" тренерима, па тако Андреа Тринкијери после свог првог трофеја с Партизаном није скидао осмех с лица.

"Невероватно!", кратко је сложио Тринкијери на набрајање занимљивих детаља из последњих шездесетак секунди на паркету нишке хале.

"Честитам мојим играчима, борили смо се, знате да финала нису никад једноставна и лака, грешили смо, али смо освојили трофеј против тешког ривала. Тешко је било играти данас...", додао је Тринкијери који је потом упитан и за борбе које ускоро следе - на Јадрану.

"Сутра ћу мислити о завршници АБА Лиге, сад славље!"

Италијански стручњак је истакао да су трофеј могле да освоје обе екипе, с обзиром на неизвесну завршницу сусрета која је решена поенима са линије за слободна бацања 0,2 секунде пре краја.

"Желео бих искрено да честитам Црвеној звезди на чврстој и фер игри. Било је ово тешко финале, много преокрета, играли смо мушки, погодили тешке шутеве... Мене су научили да поштујем противника. Ово је спорт и желим да им честитам како су одиграли и како су се борили. Финала су увек иста, кад је егал... На једну лопту смо добили утакмицу", рекао је Тринкијери новинарима у Нишу.

Партизан је одбранио трофеј у финалу Купа Радивоја Кораћа победивши Звезду са 76:74 поенима Џока Лендејла са линије за слободна бацања. 

"Могли смо ми, а могла је и Звезда да освоји. Имали смо фантастичну егзекуцију у последњим секундама меча. Био је баш добар пас, гледао сам снимак, чист фаул. Знам да није лако овако изгубити утакмицу. Могли смо и пре да добијемо утакмицу", рекао је тренер црно-белих. 

Он је казао да је јако лепо освојити трофеј, али да у овој сезони има још много посла пред његовом екипом. 

"Трофеј је трофеј, трофеји где пише 'Кораћ' је још важнији трофеј и ја сам срећан због мојих играча и свих људе који раде иза, а не испред. Увек је важно кад се добије дерби, а кад се добије дерби са трофејом, онда је још важније". 

Он је додао да је серија тројки Билија Берона могла да одведе меч у другу страну, али да је "још сладје" што је његов тим и поред тешких погодјених шутева уписао победу, пре свега због квалитетне одбране. 

"Ако вам треба наслов, њихов таленат против наше одбране и ми смо добили", закључио је Тринкијери.

Посебну енергију екипи увек даје Новица Величковић, а капитен Партизана је после освајања трофеја - седмог у Купу Радивоја Кораћа за црно-беле - означио заједништво као кључ.

"Јако битан трофеј... Тимски дух је донео ово, наша енергија и борба, нисмо пали после пар празних минута. Честитам Црвеној звезди на фер-плеју и доброј игри. Ми ћемо сад да прославимо... Мораш да очекујеш овакве завршнице кад су овакве утакмице у питању, као и да ће пар играча преузети одговнорност. Били смо храбри, али додао бих да је то заједништво код нас невероватно", закључио је за крај разговора Новица Величковић.

Да ли је био фаул над Лендејлом?

"Не знам, мислим да јесте, али не бих сада да коментаришем судијске одлуке. Честитам Звезди на фер и коректној игри. На оваквим утакмицама се расте, у четири дана, три утакмице, ако изгубиш идеш кући. Значи нам аспекту самопоуздања, расте се када освајаш трофеј, сваки нам је битан, тако и овај", поручио је Величковић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар