Nasmijani Trinkijeri: Jako bitan trofej, da se slavi!

Zadovoljstvo kod Italijana posle prvog osvojenog trofeja s Partizanom. Novica Veličković govorio o zajedništvu u ekipi.  "Čestitam mojim igračima, borili smo se, finala nikad nisu laka, grešili smo, ali smo osvojili trofej, teško je bilo igrati danas".  "Mene su naučili da poštujem protivnika, čestitam im kako su igrali"! Trener Partizana, Andrea Trinkijeri, bio je izuzetno srećan posle pobede nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Košarka 18.02.2019 | 09:30
Nasmijani Trinkijeri: Jako bitan trofej, da se slavi!
Uzbudljiva završnica finala u Nišu "rodila" je heroja navijača Partizana!

To je bio Džok Lendejl koji se odlično pozicionirao na 0,2 sekunde do kraja pod košem Crvene zvezde, a potom realizovao slobodna bacanja nakon dosuđenog faula Bilija Berona. Ostalo je premalo vremena da bi košarkaši Milana Tomića napravili još jedno čudo u "Čairu"...

Takve pobede obično su "slađe" trenerima, pa tako Andrea Trinkijeri posle svog prvog trofeja s Partizanom nije skidao osmeh s lica.

"Neverovatno!", kratko je složio Trinkijeri na nabrajanje zanimljivih detalja iz poslednjih šezdesetak sekundi na parketu niške hale.

"Čestitam mojim igračima, borili smo se, znate da finala nisu nikad jednostavna i laka, grešili smo, ali smo osvojili trofej protiv teškog rivala. Teško je bilo igrati danas...", dodao je Trinkijeri koji je potom upitan i za borbe koje uskoro slede - na Jadranu.

"Sutra ću misliti o završnici ABA Lige, sad slavlje!"

Italijanski stručnjak je istakao da su trofej mogle da osvoje obe ekipe, s obzirom na neizvesnu završnicu susreta koja je rešena poenima sa linije za slobodna bacanja 0,2 sekunde pre kraja.

"Želeo bih iskreno da čestitam Crvenoj zvezdi na čvrstoj i fer igri. Bilo je ovo teško finale, mnogo preokreta, igrali smo muški, pogodili teške šuteve... Mene su naučili da poštujem protivnika. Ovo je sport i želim da im čestitam kako su odigrali i kako su se borili. Finala su uvek ista, kad je egal... Na jednu loptu smo dobili utakmicu", rekao je Trinkijeri novinarima u Nišu.

Partizan je odbranio trofej u finalu Kupa Radivoja Koraća pobedivši Zvezdu sa 76:74 poenima Džoka Lendejla sa linije za slobodna bacanja. 

"Mogli smo mi, a mogla je i Zvezda da osvoji. Imali smo fantastičnu egzekuciju u poslednjim sekundama meča. Bio je baš dobar pas, gledao sam snimak, čist faul. Znam da nije lako ovako izgubiti utakmicu. Mogli smo i pre da dobijemo utakmicu", rekao je trener crno-belih. 

On je kazao da je jako lepo osvojiti trofej, ali da u ovoj sezoni ima još mnogo posla pred njegovom ekipom. 

"Trofej je trofej, trofeji gde piše 'Korać' je još važniji trofej i ja sam srećan zbog mojih igrača i svih ljude koji rade iza, a ne ispred. Uvek je važno kad se dobije derbi, a kad se dobije derbi sa trofejom, onda je još važnije". 

On je dodao da je serija trojki Bilija Berona mogla da odvede meč u drugu stranu, ali da je "još sladje" što je njegov tim i pored teških pogodjenih šuteva upisao pobedu, pre svega zbog kvalitetne odbrane. 

"Ako vam treba naslov, njihov talenat protiv naše odbrane i mi smo dobili", zaključio je Trinkijeri.

Posebnu energiju ekipi uvek daje Novica Veličković, a kapiten Partizana je posle osvajanja trofeja - sedmog u Kupu Radivoja Koraća za crno-bele - označio zajedništvo kao ključ.

"Jako bitan trofej... Timski duh je doneo ovo, naša energija i borba, nismo pali posle par praznih minuta. Čestitam Crvenoj zvezdi na fer-pleju i dobroj igri. Mi ćemo sad da proslavimo... Moraš da očekuješ ovakve završnice kad su ovakve utakmice u pitanju, kao i da će par igrača preuzeti odgovnornost. Bili smo hrabri, ali dodao bih da je to zajedništvo kod nas neverovatno", zaključio je za kraj razgovora Novica Veličković.

Da li je bio faul nad Lendejlom?

"Ne znam, mislim da jeste, ali ne bih sada da komentarišem sudijske odluke. Čestitam Zvezdi na fer i korektnoj igri. Na ovakvim utakmicama se raste, u četiri dana, tri utakmice, ako izgubiš ideš kući. Znači nam aspektu samopouzdanja, raste se kada osvajaš trofej, svaki nam je bitan, tako i ovaj", poručio je Veličković.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar