Просто је, човјек хоће још голова! И још један преко тога!

Глад, која не може да се утоли!

Фудбал 17.02.2019 | 19:50
Просто је, човјек хоће још голова! И још један преко тога!
"Срећан сам са ова два гола данас. Желим да наставим овако. Ја сам нападач, желим да постижем голове на свакој утакмици".

Познато је да је Кшиштоф Пјонтек миран, тих и повучен тип, вероватно и нема превелик дијапазон речи на италијанском које може да користи, али и да је другачије ценимо да би једна те иста реченица у свакој његовој изјави имала места: "Желим да га дам на свакој утакмици". Тако је бар у већини случајева откако је дошао у Милан.

Сада је то већ постало нешто попут мантре за Пољака. Понавља то константно. Али, изгледа да делује. Поново је био стрелац за Милан, и то двоструки на незгодном гостовању Аталанти у победи од 3:1.

"Увек верујем у себе. Верујем да ћу дати још много голова, али признајем да је шест у пет утакмица више него што сам очекивао", рекао је Пјонтек после утакмице.

Нема ту неке велике филозофије. Дати гол. Тако једноставно, а тако суштински. Никакви дриблинзи, магије, трчање, дефанзива... Само гол. Више него довољно за оног правог, класичног нападача.

"Пјонтек је играч који живи за гол", констатовао је после утакмице Рино Гатузо.

Фантастична је та његова глад за погоцима. А она траје и не може да се утоли. Траје то још из времена док је играо за Краковију. У сезони 2017/2018 дао је 21 гол у шампионату Пољске. Потом је на 19 утакмица за Ђенову дао 13 комада само у Серији А, а сада је само у Милану наставио да решета.

Пјонтек је многе одушевио првим голом у Бергаму, па је говорио на ту тему. Показао је поново какав додир нападачког убице поседује.

"Чували су ме веома близу, али сам знао да ће лопта доћи у шеснаестерцу пре или касније. Тако да сам направио покрет да будем сигуран да долазим до лопте пре чувара".

Други гол је стигао после корнера. То је први гол главом после корнера који је Милан постигао још од марта 2018. године.

Почела су и поређења Пјонтека с Шевченком.

"Много људи пореди Пјонтека са Андрејом Шевченком, али само је један Шева. Какогод, Шева је стигао у тим који је већ био јак. Пјонтек чини невероватне ствари. Дошао је у Милан у јако тешком моменту за клуб. Ако нас подигне на висину сви ћемо бити срећни", рекао је Малдини.

Милан има шпица ког је дуго чекао...



Извор: моззартспорт

Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар