Prosto je, čovjek hoće još golova! I još jedan preko toga!

Glad, koja ne može da se utoli!

Fudbal 17.02.2019 | 19:50
Prosto je, čovjek hoće još golova! I još jedan preko toga!
"Srećan sam sa ova dva gola danas. Želim da nastavim ovako. Ja sam napadač, želim da postižem golove na svakoj utakmici".

Poznato je da je Kšištof Pjontek miran, tih i povučen tip, verovatno i nema prevelik dijapazon reči na italijanskom koje može da koristi, ali i da je drugačije cenimo da bi jedna te ista rečenica u svakoj njegovoj izjavi imala mesta: "Želim da ga dam na svakoj utakmici". Tako je bar u većini slučajeva otkako je došao u Milan.

Sada je to već postalo nešto poput mantre za Poljaka. Ponavlja to konstantno. Ali, izgleda da deluje. Ponovo je bio strelac za Milan, i to dvostruki na nezgodnom gostovanju Atalanti u pobedi od 3:1.

"Uvek verujem u sebe. Verujem da ću dati još mnogo golova, ali priznajem da je šest u pet utakmica više nego što sam očekivao", rekao je Pjontek posle utakmice.

Nema tu neke velike filozofije. Dati gol. Tako jednostavno, a tako suštinski. Nikakvi driblinzi, magije, trčanje, defanziva... Samo gol. Više nego dovoljno za onog pravog, klasičnog napadača.

"Pjontek je igrač koji živi za gol", konstatovao je posle utakmice Rino Gatuzo.

Fantastična je ta njegova glad za pogocima. A ona traje i ne može da se utoli. Traje to još iz vremena dok je igrao za Krakoviju. U sezoni 2017/2018 dao je 21 gol u šampionatu Poljske. Potom je na 19 utakmica za Đenovu dao 13 komada samo u Seriji A, a sada je samo u Milanu nastavio da rešeta.

Pjontek je mnoge oduševio prvim golom u Bergamu, pa je govorio na tu temu. Pokazao je ponovo kakav dodir napadačkog ubice poseduje.

"Čuvali su me veoma blizu, ali sam znao da će lopta doći u šesnaestercu pre ili kasnije. Tako da sam napravio pokret da budem siguran da dolazim do lopte pre čuvara".

Drugi gol je stigao posle kornera. To je prvi gol glavom posle kornera koji je Milan postigao još od marta 2018. godine.

Počela su i poređenja Pjonteka s Ševčenkom.

"Mnogo ljudi poredi Pjonteka sa Andrejom Ševčenkom, ali samo je jedan Ševa. Kakogod, Ševa je stigao u tim koji je već bio jak. Pjontek čini neverovatne stvari. Došao je u Milan u jako teškom momentu za klub. Ako nas podigne na visinu svi ćemo biti srećni", rekao je Maldini.

Milan ima špica kog je dugo čekao...



Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar