Партизан и нападачка рјешења: Са двојицом одлично!

"Видјели сте, изашли смо од старта са два нападача, што се показало као одлично рјешење за нас", прокоментарисао је Немања Николић одлуку Мирковића да Бачку нападне са двојицом нападача.

Фудбал 17.02.2019 | 20:45
Партизан и нападачка рјешења: Са двојицом одлично!
Немања Николић је коначно у суботу, предводећи напад Партизана против Бачке (3:0), изгледао по укусу стручног штаба црно-бијелих, прије свих тренера Зорана "Бате" Мирковића, али и већине навијача.

Много тога је темпераментном фудбалеру замјерано у прошлом периоду, а можда и највећа замјерка била је у томе што је енергију трошио на споредне и сулуде ствари, док је пред противничким голом дјеловао скоро па незаинтересовано, млако… 

Послије утакмице против Шахтјора на припремама у Турској, питали смо Мирковића да ли је против Украјинаца видео Николића каквог стално жели да гледа. Одговор Партизановог тренера био је кратак: "Да, то је тај Немања Николић".

Само неколико дана касније, када је Партизан играо против Младости из Добоја, а Николић искључен због недисциплине на терену, Мирковић је прекорио свог пулена: "То је недопустиво понашање за фудбалера Партизана".

Послије почетка прољећног дијела Суперлиге, шеф стручног штаба Партизана поново има разлога за задовољство због партије коју је пружио дведесетшестогодишњи Краљевчанин. 

"Ова побједа је веома важна и за екипу и за мене. У оваквим утакмицама је важно да се гол постигне што је брже могуће, јер се углавном сусрећемо са противницима који се претерано затворе и онда немате превише простора за игру. У суботу то и није био случај, па самим тим морам да похвалим противника, јер су фудбалери Бачке изашли на мегдан Партизану са намером да играју фудбал и да се надмећу. То је за сваку похвалу", почео је Николић за сајт Партизана.

Црно-бијели били су распуцани, а у стријелце су се уписала оба нападача.

"Резултат је сам по себи одличан, али као што кажете пропустили смо још неке шансе, прије свега мислим на Рикарда и мене. Могло је бити и убједљивије", оцијенио је фудбалер Партизана.

"Парни ваљак" је наступио са најистуренијим Рикардом Гомешом и нешто повученијим Николићем. Замисао тренера Мирковића да противнички гол нападне са двојицом нападача се исплатила.

"Да, видјели сте, изашли смо од старта са два нападача, што се показало као одлично рјешење за нас. Посебно ми је драго што смо обојица постигли голове. Надам се да ћемо наставити у истом ритму и обрадовати црно-бијелу породицу сваког наредног кола. Изузетно важно за самопоуздање пред наставак сезоне", рекао је Николић.

Партизан није много мијењао модел игре у односу на Анталију, али је такмичарски моменат далеко већи.

"Нема претјерано велике разлике у циљу, моделу, односно начину како желимо да играмо. Али утакмице на припремама немају претјерано велики резултатски значај као ове. Сада су у питању бодови и свака утакмица мора да се добије. Тренутно смо у таквој ситуацији да не можемо дозволити себи губљење бодова, чега смо сви свјесни", нагласио је нападач Партизана.

Партизан је током зиме остао без Марка Јанковића, који каријеру наставља у Италији. Али, вратио се потпуно спреман и Зоран Тошић, чија је повреда прошлост.

"Отишао је јако битан играч који је био у неку руку и креатор наше игре. Надам се да ће у СПАЛ-у, гдје је сада, показати свој квалитет, јер мислим да је он играч за топ 5 клубова у Италији. 'Бамби' (Зоран Тошић прим.аут) нам се вратио и тек ће показати колико је важан за нашу екипу. Имао је нажалост пех на почетку сезоне и његово одсуство је било осјетно. У суботу је у већем дијелу сусрета играо иза Рикарда и мене. Први пут смо тако наступили и чини ми се да је јако добро изгледало", подвукао је Немања Николић.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар