Partizan i napadačka rješenja: Sa dvojicom odlično!

"Vidjeli ste, izašli smo od starta sa dva napadača, što se pokazalo kao odlično rješenje za nas", prokomentarisao je Nemanja Nikolić odluku Mirkovića da Bačku napadne sa dvojicom napadača.

Fudbal 17.02.2019 | 20:45
Partizan i napadačka rješenja: Sa dvojicom odlično!
Nemanja Nikolić je konačno u subotu, predvodeći napad Partizana protiv Bačke (3:0), izgledao po ukusu stručnog štaba crno-bijelih, prije svih trenera Zorana "Bate" Mirkovića, ali i većine navijača.

Mnogo toga je temperamentnom fudbaleru zamjerano u prošlom periodu, a možda i najveća zamjerka bila je u tome što je energiju trošio na sporedne i sulude stvari, dok je pred protivničkim golom djelovao skoro pa nezainteresovano, mlako… 

Poslije utakmice protiv Šahtjora na pripremama u Turskoj, pitali smo Mirkovića da li je protiv Ukrajinaca video Nikolića kakvog stalno želi da gleda. Odgovor Partizanovog trenera bio je kratak: "Da, to je taj Nemanja Nikolić".

Samo nekoliko dana kasnije, kada je Partizan igrao protiv Mladosti iz Doboja, a Nikolić isključen zbog nediscipline na terenu, Mirković je prekorio svog pulena: "To je nedopustivo ponašanje za fudbalera Partizana".

Poslije početka proljećnog dijela Superlige, šef stručnog štaba Partizana ponovo ima razloga za zadovoljstvo zbog partije koju je pružio dvedesetšestogodišnji Kraljevčanin. 

"Ova pobjeda je veoma važna i za ekipu i za mene. U ovakvim utakmicama je važno da se gol postigne što je brže moguće, jer se uglavnom susrećemo sa protivnicima koji se preterano zatvore i onda nemate previše prostora za igru. U subotu to i nije bio slučaj, pa samim tim moram da pohvalim protivnika, jer su fudbaleri Bačke izašli na megdan Partizanu sa namerom da igraju fudbal i da se nadmeću. To je za svaku pohvalu", počeo je Nikolić za sajt Partizana.

Crno-bijeli bili su raspucani, a u strijelce su se upisala oba napadača.

"Rezultat je sam po sebi odličan, ali kao što kažete propustili smo još neke šanse, prije svega mislim na Rikarda i mene. Moglo je biti i ubjedljivije", ocijenio je fudbaler Partizana.

"Parni valjak" je nastupio sa najisturenijim Rikardom Gomešom i nešto povučenijim Nikolićem. Zamisao trenera Mirkovića da protivnički gol napadne sa dvojicom napadača se isplatila.

"Da, vidjeli ste, izašli smo od starta sa dva napadača, što se pokazalo kao odlično rješenje za nas. Posebno mi je drago što smo obojica postigli golove. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i obradovati crno-bijelu porodicu svakog narednog kola. Izuzetno važno za samopouzdanje pred nastavak sezone", rekao je Nikolić.

Partizan nije mnogo mijenjao model igre u odnosu na Antaliju, ali je takmičarski momenat daleko veći.

"Nema pretjerano velike razlike u cilju, modelu, odnosno načinu kako želimo da igramo. Ali utakmice na pripremama nemaju pretjerano veliki rezultatski značaj kao ove. Sada su u pitanju bodovi i svaka utakmica mora da se dobije. Trenutno smo u takvoj situaciji da ne možemo dozvoliti sebi gubljenje bodova, čega smo svi svjesni", naglasio je napadač Partizana.

Partizan je tokom zime ostao bez Marka Jankovića, koji karijeru nastavlja u Italiji. Ali, vratio se potpuno spreman i Zoran Tošić, čija je povreda prošlost.

"Otišao je jako bitan igrač koji je bio u neku ruku i kreator naše igre. Nadam se da će u SPAL-u, gdje je sada, pokazati svoj kvalitet, jer mislim da je on igrač za top 5 klubova u Italiji. 'Bambi' (Zoran Tošić prim.aut) nam se vratio i tek će pokazati koliko je važan za našu ekipu. Imao je nažalost peh na početku sezone i njegovo odsustvo je bilo osjetno. U subotu je u većem dijelu susreta igrao iza Rikarda i mene. Prvi put smo tako nastupili i čini mi se da je jako dobro izgledalo", podvukao je Nemanja Nikolić.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar