ХОЛ: Ајакс све даље од титуле!

Шта уради човече?! Онанина почетничка грешка удаљила Ајакс од титуле! Можда су се Копљаници вечерас и опостили од шампионског пехара - 0:1 (0:1).  Фајенордов наставак система топло-хладно, Графшап извукао дебљи крај! Четири гола у мрежи гостију - 4:0.

Фудбал 09.02.2019 | 22:51
ХОЛ: Ајакс све даље од титуле!
Изгледа да су спекулације око Френкија де Јонга и Матијса де Лихта оставиле велике последице на фудбалере Ајакса. Први је већ потписао уговор са Барселоном, други ће по свему судећи поћи његовим стопама предстојећег лета, али толико медијско уздизање у небеса пре времена двојице талентованих момака очигледно је успело да одлута мисли Копљаника ван терена, који никако да ухвате корак са ПСВ-ом. Вечерас су доживели неочекивани пораз на гостовању Хераклесу - 0:1 (0:1). То није све. Сутра ће ПСВ на гостовању Утрехту имати прилику да оде на плус осам...

Све што сте досад имали прилику да прочитате о споју Де Лихт - Барселона и даље важи. И даље актуелни првак Шпаније не скида очи са једног од најтраженијих младих фудбалера данашњице, али не планира много да жури са потписивањем, јер прво мора да посложи састав и дође до значајнијих финансијских средстава. Млади капитен Ајакса није се препустио чарима зимске пијаце, већ је у дослуху с Марком Овермарсом и одговорнима на Амстердам Арени договорено да се ипак сачека јул.

У сваком случају, вечерас није имао разлога за задовољство. Нико у Ајаксу није. Посебно Камерунац Андре Онана, који је директни кривац за пораз Копљаника. Имао је већ овакве "бисере" Ајаксов чувар мреже, али као да се досад није научио памети. Заиста невероватно да професионални голман прави овакве грешке. Уосталом, уверите се сами... Иначе, прецизан је био Сиријац Мохамед Осман у 17. минуту.

Да ствари буду горе, Хераклес је у шестом минуту промашио пенал. Ајакс је до краја претио, нападао, али није било вајде. Пораз који би могао да кошта Ајакс титуле. 

Српски репрезентативац Душан Тадић одиграо је свих 90 минута за госте.

Немања Михајловић је у ремију Херенвена и Цволеа одиграо 60 минута. 

Фајенордов наставак система топло-хладно, Графшап извукао дебљи крај! Четири гола у мрежи гостију - 4:0.

Фајенорд игра како ветар дува. Потпуно је непредвидљив. У једном моменту разбије Ајакс 6:2, па изгуби од Ексцелзиора. Скоро му је могуће ући у траг. Ипак, данас екипа Ђованија ван Бронхорста није дозволила никакво изненађење против Де Графшапа - 4:0 (1:0). После слабе партије било је време за једну добру. И она је дошла.

Очигледно се екипа из Ротердама далеко боље сналази када игра код куће на свом популарном Тигању где падају сви редом, па је тако било и са данашњим противником.

У мрежи Графшапа нашле су се четири лопте, а утисак је да су то у суштини све слични голови. Фајенорд је притискао госте, практично га сабијао у шеснаестерац одакле нису могли да се бране и одбране.

Први је браву Графшапа откључао Вилена, а касније су се у другом полувремену редом уписивали Вердонк, Јусте и Торнстра.

Због киксева које је имао Фајенорд баш и нема превелике шансе у борби за титулу. Са ова три бода стигао је до 42, док је Графшап на претпоследњој позицији са 18.

ХОЛАНДИЈА 1 - 21. КОЛО

Петак

Бреда - АЗ Алкмар 0:3 (0:1)
/Тил 33, 54, Гудмундсон 90/

Субота

Хераклес - Ајакс  1:0 (1:0)
/Осман 17/

Херенвен - Цволе 1:1 (1:1)
/Влап 30 - Лам 45+1/

Фајенорд - Де Графшап 4:0 (1:0)
/Вилена 28, Вердонк 52, Сент Јусте 54, Торнстра 63/

ВВВ Венло - Виљем ИИ 2:1 (1:0)
/Млапа 43, 77 - Кровли 60пен/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар