HOL: Ajaks sve dalje od titule!

Šta uradi čoveče?! Onanina početnička greška udaljila Ajaks od titule! Možda su se Kopljanici večeras i opostili od šampionskog pehara - 0:1 (0:1).  Fajenordov nastavak sistema toplo-hladno, Grafšap izvukao deblji kraj! Četiri gola u mreži gostiju - 4:0.

Fudbal 09.02.2019 | 22:51
HOL: Ajaks sve dalje od titule!
Izgleda da su spekulacije oko Frenkija de Jonga i Matijsa de Lihta ostavile velike posledice na fudbalere Ajaksa. Prvi je već potpisao ugovor sa Barselonom, drugi će po svemu sudeći poći njegovim stopama predstojećeg leta, ali toliko medijsko uzdizanje u nebesa pre vremena dvojice talentovanih momaka očigledno je uspelo da odluta misli Kopljanika van terena, koji nikako da uhvate korak sa PSV-om. Večeras su doživeli neočekivani poraz na gostovanju Heraklesu - 0:1 (0:1). To nije sve. Sutra će PSV na gostovanju Utrehtu imati priliku da ode na plus osam...

Sve što ste dosad imali priliku da pročitate o spoju De Liht - Barselona i dalje važi. I dalje aktuelni prvak Španije ne skida oči sa jednog od najtraženijih mladih fudbalera današnjice, ali ne planira mnogo da žuri sa potpisivanjem, jer prvo mora da posloži sastav i dođe do značajnijih finansijskih sredstava. Mladi kapiten Ajaksa nije se prepustio čarima zimske pijace, već je u dosluhu s Markom Overmarsom i odgovornima na Amsterdam Areni dogovoreno da se ipak sačeka jul.

U svakom slučaju, večeras nije imao razloga za zadovoljstvo. Niko u Ajaksu nije. Posebno Kamerunac Andre Onana, koji je direktni krivac za poraz Kopljanika. Imao je već ovakve "bisere" Ajaksov čuvar mreže, ali kao da se dosad nije naučio pameti. Zaista neverovatno da profesionalni golman pravi ovakve greške. Uostalom, uverite se sami... Inače, precizan je bio Sirijac Mohamed Osman u 17. minutu.

Da stvari budu gore, Herakles je u šestom minutu promašio penal. Ajaks je do kraja pretio, napadao, ali nije bilo vajde. Poraz koji bi mogao da košta Ajaks titule. 

Srpski reprezentativac Dušan Tadić odigrao je svih 90 minuta za goste.

Nemanja Mihajlović je u remiju Herenvena i Cvolea odigrao 60 minuta. 

Fajenordov nastavak sistema toplo-hladno, Grafšap izvukao deblji kraj! Četiri gola u mreži gostiju - 4:0.

Fajenord igra kako vetar duva. Potpuno je nepredvidljiv. U jednom momentu razbije Ajaks 6:2, pa izgubi od Ekscelziora. Skoro mu je moguće ući u trag. Ipak, danas ekipa Đovanija van Bronhorsta nije dozvolila nikakvo iznenađenje protiv De Grafšapa - 4:0 (1:0). Posle slabe partije bilo je vreme za jednu dobru. I ona je došla.

Očigledno se ekipa iz Roterdama daleko bolje snalazi kada igra kod kuće na svom popularnom Tiganju gde padaju svi redom, pa je tako bilo i sa današnjim protivnikom.

U mreži Grafšapa našle su se četiri lopte, a utisak je da su to u suštini sve slični golovi. Fajenord je pritiskao goste, praktično ga sabijao u šesnaesterac odakle nisu mogli da se brane i odbrane.

Prvi je bravu Grafšapa otključao Vilena, a kasnije su se u drugom poluvremenu redom upisivali Verdonk, Juste i Tornstra.

Zbog kikseva koje je imao Fajenord baš i nema prevelike šanse u borbi za titulu. Sa ova tri boda stigao je do 42, dok je Grafšap na pretposlednjoj poziciji sa 18.

HOLANDIJA 1 - 21. KOLO

Petak

Breda - AZ Alkmar 0:3 (0:1)
/Til 33, 54, Gudmundson 90/

Subota

Herakles - Ajaks  1:0 (1:0)
/Osman 17/

Herenven - Cvole 1:1 (1:1)
/Vlap 30 - Lam 45+1/

Fajenord - De Grafšap 4:0 (1:0)
/Vilena 28, Verdonk 52, Sent Juste 54, Tornstra 63/

VVV Venlo - Viljem II 2:1 (1:0)
/Mlapa 43, 77 - Krovli 60pen/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar