ФРА - Нови проблем за ПСЖ: Кавани шутнуо пенал и повриједио се!

Неколико недеља после повреде Нејмара, Пари сен Жермен остао и без другог нападача. На Манчестер јунајтед само са Мбапеом? Јефтина победа са скупим цехом - И Кавани пропушта Манчестер Јунајтед?! Парк принчева занемео. . .

Фудбал 09.02.2019 | 22:30
ФРА - Нови проблем за ПСЖ: Кавани шутнуо пенал и повриједио се!
Изабраници Томаса Тухела славили су на "Парку Принчева" резултатом 1:0 над екипом Бордоа, али овај меч им неће остати у најлепшем сећању.

Наиме, најбољи стрелац екипе, Единсон Кавани, повредио се приликом извођења једанаестерца који је досуђен у 42. минуту сусрета.

Кавани је повредио бутни мишић, а озбиљност повреде још увек није позната.

Испоставило се да је овај "несрећни" погодак Каванија био и једини на утакмици, а Парижани имају 13 поена више од другопласираног Лила, као и утакмицу мање.

Надаће се Тухел да ова повреда није озбиљније природе, чисто да подсетимо, бразилски фудбалер Нејмар неће моћи да помогне свом тиму у наредна два месеца, тако да остаје само Килиан Мбапе од расположивих нападача.

Тако се ПСЖ окреће дуелу у нокаут фази Лиге Шампиона против Манчестер Јунајтеда који се налази у фантастичној форми након смене Жозеа Муриња и доласком Оле Гунар Солскјера на његову позицију.

Жалиће Томас Тухел због пенала који је његовој екипи досуђен у 42. минуту против Бордоа!

Единсон Кавани је преузео одговорност и погодио за вођство "светаца", али се приликом извођења "најстроже казне" повредио и због тога је изведен већ на полувремену, када га је заменио Килијан Мбапе, који је требало да одмори овај меч.

Уругвајца је "затегао" бутни мишић шутерске ноге при извођењу пенала и за сада није познато колико је повреда озбиљна.

Томаса Тухела та информација и те како занима пошто већ у уторак ПСЖ игра против Манчестер јунајтеда у Лиги шампиона, а од пре неколико недеља јасно је да неће моћи да рачуна ни на Нејмара који ће два месеца бити ван терена.

Код њега је у питању повреда метатарзалне кости стопала, тако да је врло вероватно да ће Давид де Хеа од "нападачког трозупца" морати да пази само на Мбапеа.

Велика ће тако одговорност бити на најбољем младом фудбалеру планете коме би у нападу могли да се прикључе Анхел ди Марија и Јулијан Дракслер, који су ове сезоне имали нешто другачије улоге, односно резервни нападач Ерик Максим-Шупо Мотан, који је дошао из Стоука.

У Паризу су се сигурно "смешкали" када је средином децембра у Ниону жреб одлучио да их споји са тада веома слабим Јунајтедом, али се у међувремену много тога променило.

Осим повреда које су "осакатиле" Пари сен Жермен у офанзиви, Манчестер је променио менаџера пошто је Жозеа Муриња заменио Оле Гунар Солскјер, да би млади Норвежанин у наредних 11 утакмица уписао десет победа са "црвеним ђаволима".

Први меч нокаут фазе игра се на "Олд Трафорду" већ 12. фебруара, док је реванш заказан за Париз (6. март). Оба преноса почињу у 21 час и можете их пратити на Арени Спорт.

Црна субота за навијаче Пари Сен Жеремена.

Само четири дана уочи првог меча осмине финала Лиге шампиона са Манчестер Јунајтедом, Свеци су остали и без другог нападача. Единсон Кавани успешно је реализовао најстрожу казну у 42. минуту која је омогућила Парижанима нову првенствену победу над Бордоом од 1:0 и наставак доминације у француским оквирима, али је много озбиљније оно што се десило на полувремену те утакмице.

Наиме, приликом ударца, Уриугвајац је, како преносе француски медији, повредио бутни мишић због чега је замењен већ после 45 минута игре. Наравно, нимало лепа вест за Томаса Тухела само неколико дана уочи окршаја са енгелским великаном на Олд Трафорду, за који одраније не може да рачуна на прву звезду тима Бразилца Нејмара који је такође повређен.

Ако би Немац остао и без Каванија, то би онда био заиста озбиљан ударац за један од најбогатијих клубова света којем је и ове сезоне Лига шампиона и пласман у њену завршницу потпуни приоритет. Тако је наизглед безазлена утакмица и јефтина победа над Жирондинцима однела скупу жртву која би тек могла да кошта скупо Свеце, ако се прве прогнозе обистине.

Што се тиче саме утакмице, гости су кажњени за несмотреност у финишу првог полувремена када су скривили најстрожу казну. Бордо није пуно тога могао вечерас. Имали су гости две добре прилике у наставку преко Камана док се домаћин трудио да му прође време у других 45 минута.

Вукашин Јовановић ушао је у тиму гостију у игру почетком другог полувремена уместо Пабла.

Канга малтретирао Стразбур, Амијен прескочио Каен! Први лигашки пораз у 2019. за тим Стефана Митровића.

Стразбур је стао и укочио после серије од пет везаних победа у првенству, а за премијерни лигашки пораз у 2019. години побринуо се нападач Анжеа Вилфрид Канга који је постигао два гола у тријнумфу од 2:1.

Нису то били ни лепи ни ефектни голови, али су завршили посао гостима који су уписали вредне бодове и продужили серију на три везана тријумфа у Лиги 1. Почасни погодак за домаћине дао је новајлија Сањин Прцић, интернационалац из БиХ-а, који је последњег дана прелазног рока стигао у Стразбур из шпанског Левантеа.

Српски интернационалац Стефан Митровић одиграо је читав меч за Стразбур и зарадио жути картон у финишу првог полувремена.

У другом мечу вечерашњег програма, директном окршају дављеника на табели, Амијен је савладао Каен са 1:0 голом Мусе Контаеа у 64. минуту. Погодак за тријумф који је госте послао још ниже ка дну, а играче Амијена изнад зоне испадања.

ФРАНЦУСКА 1 - 24. коло

Петак

Дижон - Марсељ 1:2 (1:0)
/Мари 18 - Балотели 56, Окампос 73/

Субота

ПСЖ - Бордо 1:0 (1:0)
/Кавани 42. пенал/

Амијен - Каен 1:0 (0:0)
/Конате 64/

Стразбур - Анже 1:2 (0:1)
/Прцић 87 - Канга 37, 57/

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар