FRA - Novi problem za PSŽ: Kavani šutnuo penal i povrijedio se!

Nekoliko nedelja posle povrede Nejmara, Pari sen Žermen ostao i bez drugog napadača. Na Mančester junajted samo sa Mbapeom? Jeftina pobeda sa skupim cehom - I Kavani propušta Mančester Junajted?! Park prinčeva zanemeo. . .

Fudbal 09.02.2019 | 22:30
FRA - Novi problem za PSŽ: Kavani šutnuo penal i povrijedio se!
Izabranici Tomasa Tuhela slavili su na "Parku Prinčeva" rezultatom 1:0 nad ekipom Bordoa, ali ovaj meč im neće ostati u najlepšem sećanju.

Naime, najbolji strelac ekipe, Edinson Kavani, povredio se prilikom izvođenja jedanaesterca koji je dosuđen u 42. minutu susreta.

Kavani je povredio butni mišić, a ozbiljnost povrede još uvek nije poznata.

Ispostavilo se da je ovaj "nesrećni" pogodak Kavanija bio i jedini na utakmici, a Parižani imaju 13 poena više od drugoplasiranog Lila, kao i utakmicu manje.

Nadaće se Tuhel da ova povreda nije ozbiljnije prirode, čisto da podsetimo, brazilski fudbaler Nejmar neće moći da pomogne svom timu u naredna dva meseca, tako da ostaje samo Kilian Mbape od raspoloživih napadača.

Tako se PSŽ okreće duelu u nokaut fazi Lige Šampiona protiv Mančester Junajteda koji se nalazi u fantastičnoj formi nakon smene Žozea Murinja i dolaskom Ole Gunar Solskjera na njegovu poziciju.

Žaliće Tomas Tuhel zbog penala koji je njegovoj ekipi dosuđen u 42. minutu protiv Bordoa!

Edinson Kavani je preuzeo odgovornost i pogodio za vođstvo "svetaca", ali se prilikom izvođenja "najstrože kazne" povredio i zbog toga je izveden već na poluvremenu, kada ga je zamenio Kilijan Mbape, koji je trebalo da odmori ovaj meč.

Urugvajca je "zategao" butni mišić šuterske noge pri izvođenju penala i za sada nije poznato koliko je povreda ozbiljna.

Tomasa Tuhela ta informacija i te kako zanima pošto već u utorak PSŽ igra protiv Mančester junajteda u Ligi šampiona, a od pre nekoliko nedelja jasno je da neće moći da računa ni na Nejmara koji će dva meseca biti van terena.

Kod njega je u pitanju povreda metatarzalne kosti stopala, tako da je vrlo verovatno da će David de Hea od "napadačkog trozupca" morati da pazi samo na Mbapea.

Velika će tako odgovornost biti na najboljem mladom fudbaleru planete kome bi u napadu mogli da se priključe Anhel di Marija i Julijan Draksler, koji su ove sezone imali nešto drugačije uloge, odnosno rezervni napadač Erik Maksim-Šupo Motan, koji je došao iz Stouka.

U Parizu su se sigurno "smeškali" kada je sredinom decembra u Nionu žreb odlučio da ih spoji sa tada veoma slabim Junajtedom, ali se u međuvremenu mnogo toga promenilo.

Osim povreda koje su "osakatile" Pari sen Žermen u ofanzivi, Mančester je promenio menadžera pošto je Žozea Murinja zamenio Ole Gunar Solskjer, da bi mladi Norvežanin u narednih 11 utakmica upisao deset pobeda sa "crvenim đavolima".

Prvi meč nokaut faze igra se na "Old Trafordu" već 12. februara, dok je revanš zakazan za Pariz (6. mart). Oba prenosa počinju u 21 čas i možete ih pratiti na Areni Sport.

Crna subota za navijače Pari Sen Žeremena.

Samo četiri dana uoči prvog meča osmine finala Lige šampiona sa Mančester Junajtedom, Sveci su ostali i bez drugog napadača. Edinson Kavani uspešno je realizovao najstrožu kaznu u 42. minutu koja je omogućila Parižanima novu prvenstvenu pobedu nad Bordoom od 1:0 i nastavak dominacije u francuskim okvirima, ali je mnogo ozbiljnije ono što se desilo na poluvremenu te utakmice.

Naime, prilikom udarca, Uriugvajac je, kako prenose francuski mediji, povredio butni mišić zbog čega je zamenjen već posle 45 minuta igre. Naravno, nimalo lepa vest za Tomasa Tuhela samo nekoliko dana uoči okršaja sa engelskim velikanom na Old Trafordu, za koji odranije ne može da računa na prvu zvezdu tima Brazilca Nejmara koji je takođe povređen.

Ako bi Nemac ostao i bez Kavanija, to bi onda bio zaista ozbiljan udarac za jedan od najbogatijih klubova sveta kojem je i ove sezone Liga šampiona i plasman u njenu završnicu potpuni prioritet. Tako je naizgled bezazlena utakmica i jeftina pobeda nad Žirondincima odnela skupu žrtvu koja bi tek mogla da košta skupo Svece, ako se prve prognoze obistine.

Što se tiče same utakmice, gosti su kažnjeni za nesmotrenost u finišu prvog poluvremena kada su skrivili najstrožu kaznu. Bordo nije puno toga mogao večeras. Imali su gosti dve dobre prilike u nastavku preko Kamana dok se domaćin trudio da mu prođe vreme u drugih 45 minuta.

Vukašin Jovanović ušao je u timu gostiju u igru početkom drugog poluvremena umesto Pabla.

Kanga maltretirao Strazbur, Amijen preskočio Kaen! Prvi ligaški poraz u 2019. za tim Stefana Mitrovića.

Strazbur je stao i ukočio posle serije od pet vezanih pobeda u prvenstvu, a za premijerni ligaški poraz u 2019. godini pobrinuo se napadač Anžea Vilfrid Kanga koji je postigao dva gola u trijnumfu od 2:1.

Nisu to bili ni lepi ni efektni golovi, ali su završili posao gostima koji su upisali vredne bodove i produžili seriju na tri vezana trijumfa u Ligi 1. Počasni pogodak za domaćine dao je novajlija Sanjin Prcić, internacionalac iz BiH-a, koji je poslednjeg dana prelaznog roka stigao u Strazbur iz španskog Levantea.

Srpski internacionalac Stefan Mitrović odigrao je čitav meč za Strazbur i zaradio žuti karton u finišu prvog poluvremena.

U drugom meču večerašnjeg programa, direktnom okršaju davljenika na tabeli, Amijen je savladao Kaen sa 1:0 golom Muse Kontaea u 64. minutu. Pogodak za trijumf koji je goste poslao još niže ka dnu, a igrače Amijena iznad zone ispadanja.

FRANCUSKA 1 - 24. kolo

Petak

Dižon - Marselj 1:2 (1:0)
/Mari 18 - Baloteli 56, Okampos 73/

Subota

PSŽ - Bordo 1:0 (1:0)
/Kavani 42. penal/

Amijen - Kaen 1:0 (0:0)
/Konate 64/

Strazbur - Anže 1:2 (0:1)
/Prcić 87 - Kanga 37, 57/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar