Дончић: У Европи је лакше него у НБА!

Лука Дончић, словеначки кошаркаш, причао је о разлици између европске и америчке кошарке.

Кошарка 17.02.2019 | 20:20
Дончић: У Европи је лакше него у НБА!
Дончић је са доста успеха наступао за Реал Мадрид, али се лета прошле године преселио у НБА лигу и Далас Мавериксе, у којима је постао звезда "преко ноћи".

Словенац је упоредио играње у Европи са играњем на тлу САД.

"Овде (у НБА) је лакше дати поене него у Европи, наравно. У европи терени су мањи и постоји правило три секунде у рекету. Мислим да је овде лакше постизати поене", рекао јеДончић у интервјуу за ТВ "Мовистар+".

Дончића је недавно Леброн Џејмс, његов идол, поменуо на листи играча са којима би волео да буде саиграч.

"Сећам се тог интервјуа, било је веома посебно. Прво што је било посебно је то када сам играо против њега, а после када је то рекао... Никад се нисам осећао више почаствованим".

Иако је имао огроман број гласова од навијача Лука није добио позив на Ол-стар, упркос сјајним партијама у свом тиму и невероватној популарности.

"Желео сам да играм тамо и веома сам разочаран што нећу. Битно је да је доста људи гласало за мене и да сам их импресионирано. То ми је највише битно. Надам се да ћу играти (на Ол-стару) наредне сезоне", јасан је Лука.

Шампион Европе и на клупском и на репрезентативном нивоу је недавно добио новог саиграча, Кристапса Порзингиса. Летонац је дошао трејдом из Њујорк Никса, али на терен неће корчити ове сезоне.

"Имаћемо нешто посебно са Порзингисом. Он је сјајан играч који може да уради доста тога доброг. Ми се већ познајемо, играли смо доста пута један против другог и сада ћемо, коначно, играти један са другим. Можемо да остваримо сјајне ствари".

За крај, Лука је рекао да му је сан "да освоји НБА прстен".

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар