Dončić: U Evropi je lakše nego u NBA!

Luka Dončić, slovenački košarkaš, pričao je o razlici između evropske i američke košarke.

Košarka 17.02.2019 | 20:20
Dončić: U Evropi je lakše nego u NBA!
Dončić je sa dosta uspeha nastupao za Real Madrid, ali se leta prošle godine preselio u NBA ligu i Dalas Maverikse, u kojima je postao zvezda "preko noći".

Slovenac je uporedio igranje u Evropi sa igranjem na tlu SAD.

"Ovde (u NBA) je lakše dati poene nego u Evropi, naravno. U evropi tereni su manji i postoji pravilo tri sekunde u reketu. Mislim da je ovde lakše postizati poene", rekao jeDončić u intervjuu za TV "Movistar+".

Dončića je nedavno Lebron Džejms, njegov idol, pomenuo na listi igrača sa kojima bi voleo da bude saigrač.

"Sećam se tog intervjua, bilo je veoma posebno. Prvo što je bilo posebno je to kada sam igrao protiv njega, a posle kada je to rekao... Nikad se nisam osećao više počastvovanim".

Iako je imao ogroman broj glasova od navijača Luka nije dobio poziv na Ol-star, uprkos sjajnim partijama u svom timu i neverovatnoj popularnosti.

"Želeo sam da igram tamo i veoma sam razočaran što neću. Bitno je da je dosta ljudi glasalo za mene i da sam ih impresionirano. To mi je najviše bitno. Nadam se da ću igrati (na Ol-staru) naredne sezone", jasan je Luka.

Šampion Evrope i na klupskom i na reprezentativnom nivou je nedavno dobio novog saigrača, Kristapsa Porzingisa. Letonac je došao trejdom iz Njujork Niksa, ali na teren neće korčiti ove sezone.

"Imaćemo nešto posebno sa Porzingisom. On je sjajan igrač koji može da uradi dosta toga dobrog. Mi se već poznajemo, igrali smo dosta puta jedan protiv drugog i sada ćemo, konačno, igrati jedan sa drugim. Možemo da ostvarimo sjajne stvari".

Za kraj, Luka je rekao da mu je san "da osvoji NBA prsten".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar