У САД-у о борби против ИСИЛ-а

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак данас ће у Wасхингтону учествовати на састанку министара иностраних послова Глобалне коалиције за борбу против ИСИЛ-а.

Босна и Херцеговина 06.02.2019 | 08:58
У САД-у о борби против ИСИЛ-а
На састанку ће се дискутовати о сљедећој фази кампање коалиције која ће се након четверогодишњих напора који су резултирали ослобођењем Ирака и Сирије од ИСИЛ-а фокусирати на заштиту од поновних упада ИСИЛ-а и то кроз помоћ у стабилизацији и контроли безбједности у тим државама.

Такође, биће извршен преглед планираних логистичких захтјева за 2019. годину.

На маргинама министарског састанка Црнадак ће се састати с министром иностраних послова и трговине Мађарске Пéтером Сзијјáртóм.

Позив за састанак у Wасхингтону Црнадак је добио од државног секретара Сједињених Америчких Држава Мицхаела Помпеа, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сунљам

06.02.2019 08:05

Не вјерујем у искреност САД

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЗНА СВЕ ДОЗНА

06.02.2019 10:53

Па гдје це они на своје ударати,у Сирији их тренутно финанцирају,у Авганистану америцки инструктори нудили припадницима орузаних снага БиХ да обуцавају њихове борце,ово је само супља прица,да се испипа колико ко мозе да уцествује,орузани сукоби су најуноснији посао итд итд

ОДГОВОРИТЕ