U SAD-u o borbi protiv ISIL-a

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas će u Washingtonu učestvovati na sastanku ministara inostranih poslova Globalne koalicije za borbu protiv ISIL-a.

Bosna i Hercegovina 06.02.2019 | 08:58
U SAD-u o borbi protiv ISIL-a
Na sastanku će se diskutovati o sljedećoj fazi kampanje koalicije koja će se nakon četverogodišnjih napora koji su rezultirali oslobođenjem Iraka i Sirije od ISIL-a fokusirati na zaštitu od ponovnih upada ISIL-a i to kroz pomoć u stabilizaciji i kontroli bezbjednosti u tim državama.

Takođe, biće izvršen pregled planiranih logističkih zahtjeva za 2019. godinu.

Na marginama ministarskog sastanka Crnadak će se sastati s ministrom inostranih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártóm.

Poziv za sastanak u Washingtonu Crnadak je dobio od državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Michaela Pompea, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sunljam

06.02.2019 08:05

Ne vjerujem u iskrenost SAD

ODGOVORITE
Name

OZNA SVE DOZNA

06.02.2019 10:53

Pa gdje ce oni na svoje udarati,u Siriji ih trenutno financiraju,u Avganistanu americki instruktori nudili pripadnicima oruzanih snaga BiH da obucavaju njihove borce,ovo je samo suplja prica,da se ispipa koliko ko moze da ucestvuje,oruzani sukobi su najunosniji posao itd itd

ODGOVORITE