БЛ: Реми Штутгарта, хет-трик Финбогасона!

У победи Аугсбурга! У недељу су одиграна два преостала меча 20. кола Бундеслиге. Аугсбург је победио Мајнц са 3:0, док је Штутгарт ремизирао са Фрајбургом, 2:2.  "Швабе" неће па неће! Штутгарт у дуелу са Фрајбургом губио, преокренуо, а онда остао без два бода у четвртом минуту надокнаде.  Шта то уради, црни Марио? Капитен гурнуо Штутгарт ка Цвајти! Швабе испустиле три бода у 94. минуту!

Фудбал 04.02.2019 | 09:15
БЛ: Реми Штутгарта, хет-трик Финбогасона!
Фрајбург је на полувремену био у предности, а меч је био веома узбудљив, нарочито у последњих 15 минута.

Фрајбург је повео у чертвртом минуту поготком Јаника Хаберера. Био је то одличан шут по земљи са 20 метара, лопта је завршила у десном доњем углу гола Штутгарта.

Ипак, у наставку, све се окренуло у корист домаћина. Прво је у 75. минуту Емилијано Инсуе прецизним ударцем са десетак метара донео изједначење, да би у 84. минуту Данијел Дидави одличним ударцем са ивице казненог простора донео предност Штутгарту (2:1). 

Минут пре краја због другог жутог картона у свлачионицу је морао нападач Штутгарта, искусни Марио Гомез. То је значајно помогло гостима који су у четвртом минуту надокнаде времена успели да стигну до поготка, тиме и бода. Стрелац је после велике гужве био Флоријан Нидерлехнер. 

Фудбалери Штутгарта били су на прагу да забиљеже први тријумф у 2019. години, али им је Фрајбург "откинуо" два бода у посљедњем нападу на утакмици, тачније у четвртом минуту судијске надокнаде.

Иако су на полувремену пред својим навијачима губили, успјели су у наставку постићи два гола и чинило се да ће "швабе" коначно доћи до славља, првог послије четири узастопна пораза.

Али, тако није мислио Флоријан Нидерлехнер. Ушао је у игру у 84. минуту, а онда након десет минута погодио за коначних 2:2.

Гости су повели у раној фази утакмице, када се за "хладан туш" за домаће навијаче побринуо Јаник Хаберер, већ у четвртом минуту.

Фрајбург је сачувао предност све до 74. минута, када је некадашњи играч Ливерпула и Атлетико Мадрида Емилијано Инсуа погодио за изједначење.

Распала се одбрана Фрајбурга након првог примљеног гола, па је девет минута касније Данијел Дидави пронашао "рупу" у гостујућој одбрани, за потпуни преокрет 2:1.

Прекаљени ас Марио Гомез у наставка је ушао у игру, али није завршио меч. Минут прије краја, због другог жутог картона, морао је у свлачионицу.

Играча више Фрајбург је искористио у додатном времену и преко Нидерлехнера дошао до вриједног бода у борби за опстанак, а Штутгарт оставио на позицији која на крају сезоне води у бараж за опстанак у Бундеслиги.

Штутгарт наставља да клизи ка Цвајти. Још једном пулени тренера Маркуса Вајнцерила нису успели да искористе зицер на свом терену где су дозволили Фрајбургу да им у 94. минуту отме два бода - 2:2 (0:1).

Главни кривац за овај кикс је вероватно Марио Гомез, ветеран који је ушао с клупе у другом полувремену и размрдао тим, али га и са два жута картона и искључењем потом оставио на цедилу у 89. минуту.

Гости су искористили бројчану предност и у једном од последњих напада, после сјајне лопте Грифа на другу стативу Флоријан Нидерлехтнер се нашао на правом месту и погодио за коначних 2:2, после узбудљиве утакмице.

Фрајбург је био бољи у првих 45 минута, а стигао је до вођства после четири минута игре одличним ударцем Јаника Хаберера са дистанце. Ипак, борбени Штутгарт је тек у наставку заиграо боље, а леви бек Емилијано Инсуа у 75. и резервиста Дидави у 84. преокренули су резултат у корист Шваба.

Нико у тим тренуцима није размиљао да би Штутгарт могао да испусти предност, а онда је уследила глупост капитена који је несмотрену ударио ривала, а главни судија Ајтекин га је одмах послао у свлачионицу. Био је то знак и гостима да јурну по бод што су и учинили, па Штутгарт после 20. кола и даље остаје на 15. месту (које гарантује бараж) са три бода мање од безбедне зоне.

У Аугсбургу, домаћин није имао превише тежак посао са Мајнцом. Славили су са 3:0, а сва три поготка дело су Алфреда Финбогасона који је прва два гола, у осмом и 34. минуту постигао из једанаестераца, да би до хет-трика стигао поготком у 54. минуту. 

Аугсбург је уписао тек четврту победу од почетка шампионата и 15. је на табели са 18 освојених бодова. На другој страни, Мајнц је на 11. позицији са 27 бодова. 

Фудбалери Аугсбурга у наредном колу гостују Вердеру, док Мајнц дочекује Бајер Леверкузен.

Јенс Леман, снежни човек с Исланда и хет-трик који је пробудио Аугзбург! Алфред Финбогасон херој дана у Бундеслиги!

Аугзбург лакше дише. Снег који је пао данас у Баварској рашчистио је ваздух око овог клуба који се серијом лоших резултата изненада нашао у доњем делу табеле, али је победом над Мајнцом и то изненађујуће убедљивом од 3:0 побегао ка средини табеле.

Као одлилчна се испоставила одлука клупских челника да рашчисте играчки кадар - отерају проблематичне првотимце Кајубија и Хинтерегера - и за помоћног тренера доведу легендарног немачког голмана Јенса Лемана, који је раздрмао тим заједно са тренером Мануелом Баумом.

Срећно је Аугзбург стигао до убедљиве победе, на крилима сјајног Исланђанина Алфреда Финбогасона који је постигао хет-трик и ухватио корак са водећима на листи стрелаца. Нападач који има често проблеме с повредом колена показао је данас шта све може кад је здрав, без обзира што је прва два гола постигао са беле тачке.

Два пута је Исланђанин шутирао са 11 метара после играња руком фудбалера Мајнца, и оба пута главни арбитар је уз помоћ ВАР-а показивао на пеналтик. Трећи погодак Финбогасон је дао у 54. минуту је после сјајне акције у којој су тројица играча домаћег тима истрчали контру и ушетали се у мрежу Мајнца.

И то је било то. Гости нису успели озбиљније да запрете домаћем голману до краја утакмице па су остали без бодова. 

БУНДЕСЛИГА - 20. КОЛО:

Аугзбург - Мајнц 3:0 (2:0)
/Финбогасон 8 пен, 34 пен, 54/

Штутгарт - Фрајбург 2:2 (0:1)
/Инсуа 75, Дидави 84 - Хаберер 4, Нидерлехнер 90+4/

Одиграно у суботу:

Хофенхајм - Фортуна 1:1 (1:0)
/Хенингс 46 - Крамарић 16 пен/

Бајер Леверкузен - Бајерн Минхен 3:1 (0:1)
/Бејли 53, Фоланд 63, Аларио 89 - Горецка 41/

Ајнтрахт - Борусија Дортмунд 1:1 (1:1)
/Јовић 36 - Ројс 22/

Херта - Волфсбург 0:1 (0:0)
/Вегхорст 65/

Нирнберг - Вердер 1:1 (0:0)
/Исхак Егештајн 64/

Шалке - Борусија Менхенгладбах 0:2 (0:0)
/Крамер 85, Нојхаус 90+1/

Одиграно у петак:

Хановер - РБ Лајпциг 0:3 (0:1)
/Халстенберг 45+3 пен, Орбан 64, 84/

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 49, Борусија Менхенгладбах 42, Бајерн Михнен 42, РБ Лајпциг 37, Ајнтрахт 32, Волфсбург 31, Бајер Леверкузен 30, Хофенхајм 29, Херта 28, Вердер 27, Мајнц 27, Шалке 22, Фрајбург 22, Фортуна 22, Аугзбург 18, Штутгарт 15, Нирнберг 12, Хановер 11,

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар