Серија А: Зимска "пијаца" у знаку "росонера"!

Милан у јануару на Кшиштофа Пјонтека и Лукаса Пакету потрошио 70 милиона евра, практично више него сви остали клубови Серије А заједно.

Фудбал 03.02.2019 | 23:30
Серија А: Зимска "пијаца" у знаку "росонера"!
Од пет најскупљих појачања, које су током јануара довели клубови Серије А, прва два мјеста заузео је Милан, који је за Кшиштофа Пјонтека и Лукаса Пакету морао да исплати 70 милиона евра на рачун Ђенове, односно Фламенга.

Ипак, долазак поменутог двојца већ је почео да се исплаћује "росонерима". Управо је Пољак са два поготка био најзаслужнији за побједу Милана против Наполија 2:0 у четвртфиналу Купа Италије, док је асистент код његовог другог поготка био талентовани Бразилац.

Долазак Манола Габјадинија из Саутемптона Сампдорију је коштао 12 милиона евра, колико је платила и Фиорентина за Хамеда Траореа, досадашњег првотимца Емполија.

Листу пет најскупље плаћених фудбалера ове зиме затвара Ендрју Гравилан, којег је Интер друголигашу Пескари платио 7,5 милиона европских новчаница, али ће млади, 20-годишњи Француз ипак остати у Серији Б још шест мјесеци, као посуђен играч "неразура".

Код клубова из врха, током зимске "пијаце" није виђено много активности.

Актуелни шампион Јувентус одлазак Медхија Бенатије у Катар надомјестио је повратком Мартина Касереса из Лација, док је везисту Стефана Стурара послао на позајмицу у Ђенову.

Ни у редовима Наполија није било битних промјена. Вриједи истаће да је Хрват Марко Рог отишао у Севиљу, гдје ће играти као посуђен играч до љета.

Милан је, послије поменутих трансфера Пјонтека и Пакете, одлучио да се ријеши двојице Хрвата. Уступио је Алена Халиловића Спортингу на годину и по, а Стефана Симића Фрозинонеу до љета текуће године.

На римски Олимпико ове зиме није стигло нити једно појачање, док је Рома одлучила да младог лијевог бека Луку Пелегринија пошаље на "каљење" у Каљари.

Лацио је из Ђенове, на шест мјесеци, посудио везисту Ромула.

"Виола" је осим ангажовања поменутог Траореа, добар посао направила у нападу, тако што је на шестомјесечну позајмицу из Севиље довела Луиса Муријела, који је већ у прва два меча показао да му лежи Италија.

У ремију 3:3 против Сампдорије, клуба чији дрес је носио од 2015. до 2017. године, постигао је два поготка, да би седам дана касније погодио на гостовању Кјеву, када је његов тим славио4:3. Затим је бриљирао и у италијанском купу, те постигао један гол у фантастичној побједи против Роме 7:1.

Од занимљивијих трансфера у Калчу ове зиме вриједи још поменути прелазак српског интернационалца Ивана Радовановића из Кјева у Ђенову, те долазак Марка Јанковића из Партизана у СПАЛ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар