Емилијано, нема емоција, само посао!

Кајаћеш се ако не одеш у Премијер лигу! Француски медији објавили писмо које је менаџер Вили Мекеј послао нападачу Нанта 6. јануара. . .

Фудбал 04.02.2019 | 00:00
Емилијано, нема емоција, само посао!
Кардиф није био избор Емилијана Сале, није тајна. Али на крају је Аргентинац ипак сео у авион и кренуо за Велс. Нажалост, није стигао до одредишта, пошто је авион нестао над Ламанш каналом. И како то обично бива, кренуло се са теоријама завере, најразличитијим оптужбама, сваљивањем кривице на овог или оног... А сада и писмо које ће само додатно подгрејати колективан осећај да се све ово могло избећи, иако се, нажалост, овакве ствари једноставно дешавају. Писмо је потписао менаџер Вили Мекеј, а објавио га је данашњиЛ'Екип. Адресирано је на Емилијана Салу. Датум 6. јануар.

“Емилијано, ја сам Вили Мекеј. Нас не занимају твоје личне ствари: финансије, одмори, бебиситовање, то се све нас не тиче. Ми радимо трансфере! Више од 600 до данас, од Дидијеа Дрогбе до Анелке, Пајеа, Серија, Ангуисе...“, почео је Мекеј обраћање Сали пре но што се представио како треба и открио шта је идеја.

Идеја је наравно био Кардиф. Али о том потом...

“Разговарали смо са свим клубовима, Манчестером, Челсијем, Ливерпулом. Мислимо да би ти могао да завршиш у једном од таквих. Контактирали смо и Нант, као што често радимо са другим играчима у многим клубовима, како бисмо добили овлашћење за продаје. Менаџери неких играча су веома срећни што могу да раде са нама, други су љубоморни и заштитнички настројени. Класичне приче, као брат ми је, као син... А у ствари, да ниси фудбалер не би имао ништа са њима. Истина је да је новац једино што их занима“, каже Мекеј.

И не лаже. Искен је. И кад говори о себи.

“Новац је оно што нас све интересује. Зато ми волимо да радимо са клубовима. Нема емоција, само бизнис“.

Сад се тек враћамо на Кардиф...

“Што се твог случаја тиче, тражили смо овлашћење од Нанта (мислим да су били заинтересовани да види колико ти вредиш, пошто си ове и прошле сезоне постигао толико голова, а ниси добио адекватне понуде) зато што мислимо да си веома добар фудбалер, а ми само са таквим радимо. Али неким клубовима једноставно не лежиш. Из разних разлога - године, стил игре, искуство у Лиги 2, само су неки – добили смо понуду само од тек промовисаног Кардифа чији се тренер (Нил Ворнок) заљубио у тебе. Прво док је гледао клипове, после и кад те је гледао уживо, у Рену, па против Марсеља у Нанту са својим помоћницима, пре око пет недеља. Ворнокова амбиција је да сви његови играчи имају само један задатак: да теби дотуре лопту чим је добију. Он те види као типичног нападача за Премијер лигу, као Дрогбу или Алана Ширера. Рекао ми је да би давао голове као у Нанту, јер би сви у Кардифу играли на твоје квалитете“.

Ворнок је изразио жељу да се упознају. Нудили су авионски превоз до Кардифа или састанак у Нанту, свеједно. Не смета им да Сала буде у било чијем друштву, само желе да га упознају са идејом играња у Велсу.

“Платили би ти око 57.000 евра недељно, плус бонуси на основу уговора у трајању од четири или пет година. Ко год да се појави као твој заступник, а по енглеском закону то може да буде и менаџер и мајка, могао би да за то добије око 1.140.000 евра. То је клуб који те заиста жели и верује у тебе. А ако већи клуб дође по тебе док си у Кардифу они те неће правити проблеме“.

Завршава Мекеј...

“По мом искуству, ако се сада не опробаш у Премијер лиги, кајаћеш се. Рекли су ми да ниси желео у Кардиф, то је вероватно наша грешка, јер смо по медијима
говорили да те желе и други клубови (Вест Хем, Евертон итд) како би створили хајп око тебе. Тако радимо, па играчи можда погрешно схвате, али без тога већина људи не би знала ко си, пошто нико не прати Лигу 1. Надам се да је сада све јасно. Ако су ти потребна још нека објашњења не оклевај“.

Нажалост, Мекеј га је заиста убедио. Мада је сасвим јасно да он није крив за то што се десило авиону и то никако не би требало доводити у везу једно са другим.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар