ЕYОФ 2019: БиХ представља 21 млади спортиста!

На предстојећем Европском омладинском олимпијском фестивалу ЕYОФ, који ће од 10. до 16. фебруара бити одржан у Сарајеву и Источном Сарајеву, боје Босне и Херцеговине браниће 21 млади спортиста.

Остали спортови 03.02.2019 | 11:30
ЕYОФ 2019: БиХ представља 21 млади спортиста!
И то у пет спортова - алпском скијању, скијашком трчању, биатлону, сноwбоарду и брзом клизању.

Бх. спортска делегација укупно ће имати 31 члана, међу којим је девет тренера, а шеф мисије је генерални секретар Олимпијског комитета БиХ Саид Фазлагић.

Најбројнији тим БиХ ће имати у скијашком трчању и биатлону, у којим ће наступити 10 такмичарки и такмичара - Марија Јокић, Анђела Самарџија, Андрија Југовић, Ђорђе Сантрач, Лука Врећо, Алекса Вуковић, Предраг Пантић, Урош Лаловић, Давор Шкипина и Никола Гавриловић.

У алпском скијању биће осам представника - Есма Алић, Нина Петровић, Аиша Кантарџић, Ајлин Зухрић, Харун Куновац, Самир Хасанбеговић, Кемал Карић и Страхиња Аранаут.

У сноуборду ће наступити Асја Клачар и Селина Мемић, а једину представницу БиХ ће имати у брзом клизању (шот трек) - Сумеју Заимовић.

У досадашњим наступима на зимским и љетним ЕYОФ-има босанскохецеговачки спортисти укупно су изборили шест медаља, једно злато, два сребра и три бронзе, а све медаље освојене су на љетним такмичењима. Најсјајније одличје освојила је мушка кошаркашка репрезентација у Тбилисију 2015. године. Сребрене медаље освојили су Петар Задро (џудо) и Ђорђе Кисин (џудо), а бронзе Месуд Пезер (атлетика), Александра Самарџић (џудо) и Анђела Самарџић (џудо). На зимском ЕYОФ-у бх. спортисти до сада никада нису били међу освајачима медаља.

На ЕYОФ-у ће учествовати више од 1.500 младих спортиста у доби од 14 до 18 година из 49 земаља.

Церемонија свечаног отварања ЕYОФ-а биће одржана 10. фебруара на Стадиону "Асим Ферхатовић Хасе". Имена носиоца заставе БиХ на отварању Фестивала, као и спортиста који ће упалити олимпијски пламен, биће објављена 6. фебруара.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар