БЛ - Бундес се вратио: Бајерн "спор" али убједљив!

Моћни Бајерн победио на шестом мечу заредом! Фудбалери Бајерна из Минхена победили су на гостовању Хофенхајм резултатом 3:1, у 18. колу Бундеслиге.  Мало моћни ко некад, мало смушени ко јесенас - али ипак на минус три.  Хофенхајму фалило више храбрости и среће за бољи резултат. . .

Фудбал 18.01.2019 | 22:46
БЛ - Бундес се вратио: Бајерн "спор" али убједљив!
Баварци су као гости дошли до побједе против Хофенхајма у 18. колу Бундеслиге.

Баварци остварили су шесту узастопну победу у домаћем шампионату и сада имају свега три бода мање од Дортмунда, али и утакмицу више.

Изабраници Ника Ковача одиграли су веома добар меч, који је решен после првих 45 минута.

Бајерн је головима Горецке у 34. и у првом минуту надокнаде првог полувремена дошао на корак до победе. Шулц је у 59. смањио на 1:2, али је питање победника отклонио Левандовски у 87. минуту. 

Минхенски клуб сада има 39 бодова, док је Хофенхајм на седмом месту са 25.

Бајерн са два лица. Прво у првом полувремену које је и те како подсетило на блиставе дане, када нико није могао на црту баварској машини ни у Европи, а камоли у Бундеслиги, па онда оно друго у другом полувремену, где је Хофенхајму недостајало само мало више среће и концентрације да избегне пораз који је изгледао неизбежно после првих 45 минута. На отварању другог дела немачког шампионата, Хоф - Бајерн 1:3. 

Не толико сјајан колико практичан и ефикасан био је вечерас Леон Горецка, на кога се у Минхену и даље чека да почне да шефује у вези Бајерна. Није ни овога пута много зависило у организацији игре од некадашњег играча Шалкеа, али немачки репрезентативац с два гола трасирао је пут ка победи свог тима. Дефинитивна одлука пала је на три минута пре краја, пошто је Роберт Левандовски на додавање Томаса Милера одбио агресиван напад домаћина.   

У првих 45 минута Бајерн је буквално сакрио лопту Нагелсмановим пуленима. И та игра заличила је на ону код Хајнкеса пре шест година, односно касније код Гвардиоле. Очито је да су неке ствари дошле на своје, Нико Ковач успео је да имплементира одређене идеје, тако да су навијачи Бајерна уживали у тоталној доминацији својих мезимаца. Али онда се нешто догодило на полувремену - или је једноставно Хоф заиграо како уме - па смо ипак добили одговор на питање, ако некоме није јасно, како је то Борусија из Дортмунда први део првенства завршила шест корака испред Бавараца. 

Да Ковач још није у потпуности наштеловао машину показаће тих других 45 минута. Нико Шулц на истеку сат времена игре смањио је на 1:2 и као да се некаква паника увукла у редове гостију. Нојер у два наврата одличним интервенцијама спречио изједначење, да би у 87. минуту Лева поставио коначних 3:1. 

Давид Алаба враћа се у стару форму, тако се бар чини после вечерашњег сусрета, а Кингсли Коман, уколико остане здрав, биће велико појачање Бајерна за други део сезоне. Хоф је превише респектовао госте из Минхена. Да је одиграо мрвицу храбрије, као против Манчестер Ситија у Лиги шампиона, рецимо, врло вероватно могао је да се нада још којем голу...    

Бајерн је сада на минус три и на Борусији је да "одговори" на још тежем гостовању него што је било ово. Милионери сутра иду на ноге РБ Лајпцигу. Уколико се којим случајем оклизну, трка за титулу поново ће бити потпуно отворена. 

Зимска пауза у Бундеслиги је готова!

Баварци су на "зимовање" отишли са пет бодова заостатка у односу на водећу Борусију из Дортмунда и вечерас су у Синдсхајму задали лидеру домаћи задатак.

Тим Ника Ковача у нападу није изгледао брзо, моћно, лепшаво или маштовито, али је ипак дошао до побједе.

И то убједљиве.

ХОФЕНХАЈМ - БАЈЕРН 1:3 (0:2)
/Шулц 59 - Горецка 35, 45+1, Левандовски 87/

Гости су од старта у потпуности контролисали меч и своје нападе градили стрпљиво из задње линије. Ипак, нешто спорији проток лопте и не баш активна игра без ње је играче Бајерна држала далеко од гостујућег гола.

Ипак, како је вријем одмицало погодак је висио у зраку. И дошао је у 35. минуту.

Роберт Левандовски је шутирао главом, Оливер Бауман је био спреман, али је лопту одбио само до Леона Горецке који је из тешке позиције погодио ближи угао.

Јуијану Нагелсману је ово била 100 утакмица у Бундеслиги.

Бајерн након вођства није стао и до новог поготка је дошао на истеку првог полувремена.

Након корнера Хофенхајма услиједила је муњевита контра Бавараца и фантастичан завршни пас Давида Алабе у гол је поспремио Горецка и постигао свој други гол вечерас.

Колико је Бајерн био доминантан у првом дијелу говори и податак да је домаћин у првих 17 кола упутио 273 ударца према голу противника. Вечерас само један.

У наставку нешто боља представа екипе Јулијана Нагелсмана.

Поготово након поготка Нике Шулца у 59. минуту, али је сваку наду домаћинима да могу доћи барем до једног бода угасио Левандовски у 87. минуту својим 11 голом ове сезоне.

Један му ипак није био довољан да са првог мјеста листе стријелаца скине Луку Јовића и Пака Алкасера који су мету погађали по 12 пута.

Бајерн је везао шесту побједу, док је Хофенхајму ово био први пораз након десет мечева у Бундеслиги, с тим да су шест ремизирали.

БУНДЕСЛИГА - 18. КОЛО:

Хофенхајм - Бајерн 1:3 (0:2)
/Шулц 59 - Горецка 35, 45+1, Левандовски 87/

у суботу

Аугзбург - Дизелдорф 15.30
Леверкузен - Менхенгладбах
Франкфурт - Фрајбург
Хановер - Вердер
Штутгарт - Мајнц
Лајпциг - Дортмунд 18.30

у недјељу

Нирнберг - Херта 15.30
Шалке - Волфсбург

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 42, Бајерн Михнен 39 (+1), Борусија Менхенгладбах 33, РБ Лајпциг 31, Волфсбург 28, Ајнтрахт 27, Хофенхајм 25 (+1), Херта 24, Бајер Леверкузен 24, Вердер 22, Фрајбург 21, Мајнц 21, Шалке 18, Фортуна Диселдорф 18, Аугзбург 15, Штутгарт 14, Хановер 11, Нирнберг 11.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар