BL - Bundes se vratio: Bajern "spor" ali ubjedljiv!

Moćni Bajern pobedio na šestom meču zaredom! Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su na gostovanju Hofenhajm rezultatom 3:1, u 18. kolu Bundeslige.  Malo moćni ko nekad, malo smušeni ko jesenas - ali ipak na minus tri.  Hofenhajmu falilo više hrabrosti i sreće za bolji rezultat. . .

Fudbal 18.01.2019 | 22:46
BL - Bundes se vratio: Bajern "spor" ali ubjedljiv!
Bavarci su kao gosti došli do pobjede protiv Hofenhajma u 18. kolu Bundeslige.

Bavarci ostvarili su šestu uzastopnu pobedu u domaćem šampionatu i sada imaju svega tri boda manje od Dortmunda, ali i utakmicu više.

Izabranici Nika Kovača odigrali su veoma dobar meč, koji je rešen posle prvih 45 minuta.

Bajern je golovima Gorecke u 34. i u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena došao na korak do pobede. Šulc je u 59. smanjio na 1:2, ali je pitanje pobednika otklonio Levandovski u 87. minutu. 

Minhenski klub sada ima 39 bodova, dok je Hofenhajm na sedmom mestu sa 25.

Bajern sa dva lica. Prvo u prvom poluvremenu koje je i te kako podsetilo na blistave dane, kada niko nije mogao na crtu bavarskoj mašini ni u Evropi, a kamoli u Bundesligi, pa onda ono drugo u drugom poluvremenu, gde je Hofenhajmu nedostajalo samo malo više sreće i koncentracije da izbegne poraz koji je izgledao neizbežno posle prvih 45 minuta. Na otvaranju drugog dela nemačkog šampionata, Hof - Bajern 1:3. 

Ne toliko sjajan koliko praktičan i efikasan bio je večeras Leon Gorecka, na koga se u Minhenu i dalje čeka da počne da šefuje u vezi Bajerna. Nije ni ovoga puta mnogo zavisilo u organizaciji igre od nekadašnjeg igrača Šalkea, ali nemački reprezentativac s dva gola trasirao je put ka pobedi svog tima. Definitivna odluka pala je na tri minuta pre kraja, pošto je Robert Levandovski na dodavanje Tomasa Milera odbio agresivan napad domaćina.   

U prvih 45 minuta Bajern je bukvalno sakrio loptu Nagelsmanovim pulenima. I ta igra zaličila je na onu kod Hajnkesa pre šest godina, odnosno kasnije kod Gvardiole. Očito je da su neke stvari došle na svoje, Niko Kovač uspeo je da implementira određene ideje, tako da su navijači Bajerna uživali u totalnoj dominaciji svojih mezimaca. Ali onda se nešto dogodilo na poluvremenu - ili je jednostavno Hof zaigrao kako ume - pa smo ipak dobili odgovor na pitanje, ako nekome nije jasno, kako je to Borusija iz Dortmunda prvi deo prvenstva završila šest koraka ispred Bavaraca. 

Da Kovač još nije u potpunosti naštelovao mašinu pokazaće tih drugih 45 minuta. Niko Šulc na isteku sat vremena igre smanjio je na 1:2 i kao da se nekakva panika uvukla u redove gostiju. Nojer u dva navrata odličnim intervencijama sprečio izjednačenje, da bi u 87. minutu Leva postavio konačnih 3:1. 

David Alaba vraća se u staru formu, tako se bar čini posle večerašnjeg susreta, a Kingsli Koman, ukoliko ostane zdrav, biće veliko pojačanje Bajerna za drugi deo sezone. Hof je previše respektovao goste iz Minhena. Da je odigrao mrvicu hrabrije, kao protiv Mančester Sitija u Ligi šampiona, recimo, vrlo verovatno mogao je da se nada još kojem golu...    

Bajern je sada na minus tri i na Borusiji je da "odgovori" na još težem gostovanju nego što je bilo ovo. Milioneri sutra idu na noge RB Lajpcigu. Ukoliko se kojim slučajem okliznu, trka za titulu ponovo će biti potpuno otvorena. 

Zimska pauza u Bundesligi je gotova!

Bavarci su na "zimovanje" otišli sa pet bodova zaostatka u odnosu na vodeću Borusiju iz Dortmunda i večeras su u Sindshajmu zadali lideru domaći zadatak.

Tim Nika Kovača u napadu nije izgledao brzo, moćno, lepšavo ili maštovito, ali je ipak došao do pobjede.

I to ubjedljive.

HOFENHAJM - BAJERN 1:3 (0:2)
/Šulc 59 - Gorecka 35, 45+1, Levandovski 87/

Gosti su od starta u potpunosti kontrolisali meč i svoje napade gradili strpljivo iz zadnje linije. Ipak, nešto sporiji protok lopte i ne baš aktivna igra bez nje je igrače Bajerna držala daleko od gostujućeg gola.

Ipak, kako je vrijem odmicalo pogodak je visio u zraku. I došao je u 35. minutu.

Robert Levandovski je šutirao glavom, Oliver Bauman je bio spreman, ali je loptu odbio samo do Leona Gorecke koji je iz teške pozicije pogodio bliži ugao.

Juijanu Nagelsmanu je ovo bila 100 utakmica u Bundesligi.

Bajern nakon vođstva nije stao i do novog pogotka je došao na isteku prvog poluvremena.

Nakon kornera Hofenhajma uslijedila je munjevita kontra Bavaraca i fantastičan završni pas Davida Alabe u gol je pospremio Gorecka i postigao svoj drugi gol večeras.

Koliko je Bajern bio dominantan u prvom dijelu govori i podatak da je domaćin u prvih 17 kola uputio 273 udarca prema golu protivnika. Večeras samo jedan.

U nastavku nešto bolja predstava ekipe Julijana Nagelsmana.

Pogotovo nakon pogotka Nike Šulca u 59. minutu, ali je svaku nadu domaćinima da mogu doći barem do jednog boda ugasio Levandovski u 87. minutu svojim 11 golom ove sezone.

Jedan mu ipak nije bio dovoljan da sa prvog mjesta liste strijelaca skine Luku Jovića i Paka Alkasera koji su metu pogađali po 12 puta.

Bajern je vezao šestu pobjedu, dok je Hofenhajmu ovo bio prvi poraz nakon deset mečeva u Bundesligi, s tim da su šest remizirali.

BUNDESLIGA - 18. KOLO:

Hofenhajm - Bajern 1:3 (0:2)
/Šulc 59 - Gorecka 35, 45+1, Levandovski 87/

u subotu

Augzburg - Dizeldorf 15.30
Leverkuzen - Menhengladbah
Frankfurt - Frajburg
Hanover - Verder
Štutgart - Majnc
Lajpcig - Dortmund 18.30

u nedjelju

Nirnberg - Herta 15.30
Šalke - Volfsburg

TABELA: Borusija Dortmund 42, Bajern Mihnen 39 (+1), Borusija Menhengladbah 33, RB Lajpcig 31, Volfsburg 28, Ajntraht 27, Hofenhajm 25 (+1), Herta 24, Bajer Leverkuzen 24, Verder 22, Frajburg 21, Majnc 21, Šalke 18, Fortuna Diseldorf 18, Augzburg 15, Štutgart 14, Hanover 11, Nirnberg 11.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar