ПОР: Порто као брзи воз, три гола Соареша из петерца!

Брага претекла Бенфику. . . !

Фудбал 18.01.2019 | 22:10
ПОР: Порто као брзи воз, три гола Соареша из петерца!
Реми са Спортингом у дербију није избацио из победничког ритма лидера португалског шампионата. Порто је протутњао Шавезом (4:1) попут брзог воза и на томе понајвише може да захвали сјајном Тикињу Соарешу, који је с три гола "патосирао" домаћине. 

За разлику од гостовање где не могу ни да опепеле, фудбалери Шавеза код куће умеју да кљуцну који бод, али вечерас су били потпуно немоћни. Заправо, Порто је потврдио класу и апсолутну доминацију ове сезоне у Португалији. О томе колико су гости били надмоћнији говори и посед лопте од близу 70 одсто, међутим чак много више начин на који су постизали поготке. Занимљиво, три пута акције су трајале дуго, размењено је на десетине пасова, а Соареш је сва три пута погађао из петерца. Што се народски каже, Порто се сваки пут ушетао у гол Шавеза. 

Домаћин је у 76. минуту са пенала успео само да ублажи пораз.  

Никола Мараш одиграо је свих 90 минута за Шавез, док је Немања Ћаласан био на клупи и није добио шансу. 

А у утакмици која је отворила 18. коло Брага је такође лагано славила на гостовању. Додуше, Насионал је одолевао пуних сат времена, али онда је све кренулко низбрдо и на крају - 0:3. Брага је с ова три бода прескочила Бенфику, тренутно је друга са шест бодова мање од Порта... 

ПОРТУГАЛ 1 - 18. КОЛО:

Петак

Насионал - Брага 0:3 (0:0)
/Орта 61, Мурило 73, Паулињо 87/

Шавез - Порто 1:4 (0:2)
/Гало 76пен - Тикињо Сиареш 24, 42, 68, Фернандо 87/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар