POR: Porto kao brzi voz, tri gola Soareša iz peterca!

Braga pretekla Benfiku. . . !

Fudbal 18.01.2019 | 22:10
POR: Porto kao brzi voz, tri gola Soareša iz peterca!
Remi sa Sportingom u derbiju nije izbacio iz pobedničkog ritma lidera portugalskog šampionata. Porto je protutnjao Šavezom (4:1) poput brzog voza i na tome ponajviše može da zahvali sjajnom Tikinju Soarešu, koji je s tri gola "patosirao" domaćine. 

Za razliku od gostovanje gde ne mogu ni da opepele, fudbaleri Šaveza kod kuće umeju da kljucnu koji bod, ali večeras su bili potpuno nemoćni. Zapravo, Porto je potvrdio klasu i apsolutnu dominaciju ove sezone u Portugaliji. O tome koliko su gosti bili nadmoćniji govori i posed lopte od blizu 70 odsto, međutim čak mnogo više način na koji su postizali pogotke. Zanimljivo, tri puta akcije su trajale dugo, razmenjeno je na desetine pasova, a Soareš je sva tri puta pogađao iz peterca. Što se narodski kaže, Porto se svaki put ušetao u gol Šaveza. 

Domaćin je u 76. minutu sa penala uspeo samo da ublaži poraz.  

Nikola Maraš odigrao je svih 90 minuta za Šavez, dok je Nemanja Ćalasan bio na klupi i nije dobio šansu. 

A u utakmici koja je otvorila 18. kolo Braga je takođe lagano slavila na gostovanju. Doduše, Nasional je odolevao punih sat vremena, ali onda je sve krenulko nizbrdo i na kraju - 0:3. Braga je s ova tri boda preskočila Benfiku, trenutno je druga sa šest bodova manje od Porta... 

PORTUGAL 1 - 18. KOLO:

Petak

Nasional - Braga 0:3 (0:0)
/Orta 61, Murilo 73, Paulinjo 87/

Šavez - Porto 1:4 (0:2)
/Galo 76pen - Tikinjo Siareš 24, 42, 68, Fernando 87/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar