Земљотрес у Амстердаму! Тадић иде у Кину?!

Кинези послали за Тадића 25. 000. 000 евра! Реч је о клубу за који играју Маскерано и Лавеци, Ајакс тренутно није за ту опцију

Фудбал 21.01.2019 | 00:00
Земљотрес у Амстердаму! Тадић иде у Кину?!
Да и данас раздужи опрему Ајакса Душан Тадић би остао записан као једна од најсплатљивијих инвестиција амстердамског клуба у последњој деценији. Када су одлучили да од репрезентативца Србије направе најскупљег играча у историји Холандије, плативши га Саутемптону 17.000.000 евра, Копљаници су противречили традиционалним навикама вишеструког шампиона Европе. Ајакс је познат по томе да регрутује најталентованије играче из целог света, али су са сјајним српским дриблером погодили у центар мете. И могли би да добро зараде, без обзира што Душан Тадић има 31 годину.

Момак из Бачке Тополе је у јесењој сезони постигао 19 голова за Копљанике у свим такмичењима, уписао је и 11 асистенција, имао неколико вансеријских партија у Лиги шампиона. Спортски се исплатио Ајаксу, а могао би и финансијским.

Према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта на адресу Ајакса стигла је конкретна понуда из Кине, вредна фантастичних 25.000.000 евра. Сазнајемо да сјајног дриблера у својим редовима жели Хебеи, клуб који је у прошлом првенству Кине заузео шесту позицију, али сада има веће амбиције.

Хебеи са клупе предводи некадашњи селектор Велса Крис Колемен који је добро упознао квалитете Душана Тадића у окршајима са нашом репрезентацијом током квалификационих дуела за одлазак на Мундијал у Русију.

За Хебеи тренутно играју некадашњи репрезентативци Аргентине Хавијер Маскерано и Езекјел Лавеци. Дакле, клуб има простор за довођење нових странаца, али... Тренутно у Ајаксу, као и у менаџерском тиму српског репрезентативца, нису расположени да прихвате кинеске милионе. Људи у Амстердаму, предвођени директором Овермарсом, знају да ће касу клуба напунити продајом Френкија Де Јонга и Де Лихта. Овај први је наводно близу ПСЖ-а и трансфера вреденог 75.000.000 евра.

Због тога је Ајакс остао имун на прву понуду за Душана Тадића. Ипак, не треба сметнути са ума да се прелазни рок у Кини тек „разгорева“ и да бисмо велике трансфере могли да видимо у првој седмици фебруара. Исто тако могуће је да ће Кинези „појачати“ понуду за српског репрезентативца. Иначе, Душан Тадић има уговор са Ајаксом до 2022. године. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар