Видео: Месију и Суарезу стиже подршка!

Првак Шпаније ће у наредних неколико дана добити појачање у офанзивној линији.  Потпуни договор: Карлос Вела је Барсин, осим ако не пукне бомба! Блауграна довела замену за Луиса Суареза.

Фудбал 18.01.2019 | 19:15
Видео: Месију и Суарезу стиже подршка!
Према писању локалног листа "Спорт", Барселона ће дефинитивно ангажовати новог нападача за други део сезоне.

Спортски сектор клуба, на челу са тренером Ернестом Валвердеом, свео је шири списак кандидата са 10 на три имена, од којих је Алваро Мората из Челсија отпао јер је захтевао гарантовану минутажу.

Од преостале двојице, за једног се зна само да има велику плату и богато искуство у шпанској лиги, као и да би његово довођење у овом тренутку представљало компликован и тежак задатак.

То нас доводи до најреалније опције за напад актуелног првака Шпаније и претендента на трофеј Лиге шампиона - у питању је искусни Мексиканац Карлос Вела (29)!

Он је 2018. године играо за Лос Анђелес ФЦ и на крају такмичења био изабран у идеални тим МЛС лиге, а пре тога је шест и по сезона успешно наступао за Реал Сосиједад, за који је на 250 утакмица дао 73 гола.

Вела би уз скромно обештећење дошао на шестомесечну позајмицу, уз опцију трајног преласка на "Ноу Камп" ако се добро уклопи у тим. "Спорт" пише да би га Валверде користио у улози "лажне деветке".

Барселона осим ударног тандема Лионел Меси - Луис Суарез има још младе Усмана Дембелеа и Малкома, тако да је процењено да је још један искуснији нападач неопходан за јуриш на сва три трофеја.

Каталонци су на половини такмичења први на табели Примере, са пет бодова више од другопласираног Атлетика, односно 10 више од Севиље и Реала. У осмини финала Лиге шампиона им предстоји двомеч са Лионом (19. фебруара и 13. марта).



Луис Суарез остаје недодирљив у стартних 11, али ће сада моћи понекад и да одмори. Каталонски Спорт наводи да је Барселона све утаначила око доласка Карлоса Веле, који би после успешне епизоде у МЛС лиги и Лос Анђелесу могао да се врати у шпански фудбал, барем на шест месеци.

Договорено је наиме да Мексиканац стигне на шестомесечну позајмицу с тимд а би Барса задржала право да откупи 29-годишњег нападача у случају вансеријских партија на стадиону Камп Ноу. Платила би и ту позајмицу, не зна се тачно колико, али каже Спорт да ће бити јефтин посао. На лето би Барса проценила да ли да задржи Велу или да узме неког млађег нападача да учи уз Суареза, а подсетимо да је ту један од јаких кандидата и наш Лука Јовић.

До тада – Карлос Вела.  Мексички медији раније су спекулисали да ће он морати да пристане и на мало смањење плате, пошто је у Лос Анђелесу годишње зарађивао 6.000.000 долара, односно око 5.300.000 евра. У МЛС лиги више зарађују само Ђовинко (6.700.000 долара) и Мајкл Бредли (6.200.000), обојица у Торонту. Ипак, Вела жели да се врати у шпански фудбал, а нема бољег клуба за тријумфални повратак од Барселоне. На Пиринејима је већ играо за Селту, Саламанку, Осасуну и на крају Реал Сосиједад у којем је пружао најбоље партије – 66 голова за седам сезона у Сан Себастијану. Задржао је форму и у САД, па је за Лос Анђелес постигао 15 погодака на 32 утакмице. С тим да то није ни изблиза ниво фудбала који се игра у Шпанији.

Спорт ипак наводи да ће Вела морати да се стрпи пре него што седне у авион, пошто Барса на уму има још једног нападача са искуством играња у Примери. Тврди Спорт, не помињући му име, да је реч о већ доказаном асу са високом платом што би могло да искомпликује посао у овако кратком временском периоду. Наводно, наредни сати – не дани – даће коначан одговор, а ако он не буде позитиван Барса ће повући Велу.

Не зна се међутим на кога Спорт мисли, пошто каталонски дневник пише да је Барса у јануару контактирала заступнике више од десеторице нападача, али да је на крају списак сведен на три имена. Вела и Мората су била прва два. Треће се не открива, али се зато наводи да је Мората отпао као опција, јер тражи гарантоване минуте које ће пре добити у мадридском Атлетику. Раније се спекулисало и о имену Кристијана Стуанија из Ђироне, али он баш не зарађује толико да би одговарао овој конструкцији да “плата кочи посао”.

Да сачекамо, наредни сати даће одговор...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар