Video: Mesiju i Suarezu stiže podrška!

Prvak Španije će u narednih nekoliko dana dobiti pojačanje u ofanzivnoj liniji.  Potpuni dogovor: Karlos Vela je Barsin, osim ako ne pukne bomba! Blaugrana dovela zamenu za Luisa Suareza.

Fudbal 18.01.2019 | 19:15
Video: Mesiju i Suarezu stiže podrška!
Prema pisanju lokalnog lista "Sport", Barselona će definitivno angažovati novog napadača za drugi deo sezone.

Sportski sektor kluba, na čelu sa trenerom Ernestom Valverdeom, sveo je širi spisak kandidata sa 10 na tri imena, od kojih je Alvaro Morata iz Čelsija otpao jer je zahtevao garantovanu minutažu.

Od preostale dvojice, za jednog se zna samo da ima veliku platu i bogato iskustvo u španskoj ligi, kao i da bi njegovo dovođenje u ovom trenutku predstavljalo komplikovan i težak zadatak.

To nas dovodi do najrealnije opcije za napad aktuelnog prvaka Španije i pretendenta na trofej Lige šampiona - u pitanju je iskusni Meksikanac Karlos Vela (29)!

On je 2018. godine igrao za Los Anđeles FC i na kraju takmičenja bio izabran u idealni tim MLS lige, a pre toga je šest i po sezona uspešno nastupao za Real Sosijedad, za koji je na 250 utakmica dao 73 gola.

Vela bi uz skromno obeštećenje došao na šestomesečnu pozajmicu, uz opciju trajnog prelaska na "Nou Kamp" ako se dobro uklopi u tim. "Sport" piše da bi ga Valverde koristio u ulozi "lažne devetke".

Barselona osim udarnog tandema Lionel Mesi - Luis Suarez ima još mlade Usmana Dembelea i Malkoma, tako da je procenjeno da je još jedan iskusniji napadač neophodan za juriš na sva tri trofeja.

Katalonci su na polovini takmičenja prvi na tabeli Primere, sa pet bodova više od drugoplasiranog Atletika, odnosno 10 više od Sevilje i Reala. U osmini finala Lige šampiona im predstoji dvomeč sa Lionom (19. februara i 13. marta).



Luis Suarez ostaje nedodirljiv u startnih 11, ali će sada moći ponekad i da odmori. Katalonski Sport navodi da je Barselona sve utanačila oko dolaska Karlosa Vele, koji bi posle uspešne epizode u MLS ligi i Los Anđelesu mogao da se vrati u španski fudbal, barem na šest meseci.

Dogovoreno je naime da Meksikanac stigne na šestomesečnu pozajmicu s timd a bi Barsa zadržala pravo da otkupi 29-godišnjeg napadača u slučaju vanserijskih partija na stadionu Kamp Nou. Platila bi i tu pozajmicu, ne zna se tačno koliko, ali kaže Sport da će biti jeftin posao. Na leto bi Barsa procenila da li da zadrži Velu ili da uzme nekog mlađeg napadača da uči uz Suareza, a podsetimo da je tu jedan od jakih kandidata i naš Luka Jović.

Do tada – Karlos Vela.  Meksički mediji ranije su spekulisali da će on morati da pristane i na malo smanjenje plate, pošto je u Los Anđelesu godišnje zarađivao 6.000.000 dolara, odnosno oko 5.300.000 evra. U MLS ligi više zarađuju samo Đovinko (6.700.000 dolara) i Majkl Bredli (6.200.000), obojica u Torontu. Ipak, Vela želi da se vrati u španski fudbal, a nema boljeg kluba za trijumfalni povratak od Barselone. Na Pirinejima je već igrao za Seltu, Salamanku, Osasunu i na kraju Real Sosijedad u kojem je pružao najbolje partije – 66 golova za sedam sezona u San Sebastijanu. Zadržao je formu i u SAD, pa je za Los Anđeles postigao 15 pogodaka na 32 utakmice. S tim da to nije ni izbliza nivo fudbala koji se igra u Španiji.

Sport ipak navodi da će Vela morati da se strpi pre nego što sedne u avion, pošto Barsa na umu ima još jednog napadača sa iskustvom igranja u Primeri. Tvrdi Sport, ne pominjući mu ime, da je reč o već dokazanom asu sa visokom platom što bi moglo da iskomplikuje posao u ovako kratkom vremenskom periodu. Navodno, naredni sati – ne dani – daće konačan odgovor, a ako on ne bude pozitivan Barsa će povući Velu.

Ne zna se međutim na koga Sport misli, pošto katalonski dnevnik piše da je Barsa u januaru kontaktirala zastupnike više od desetorice napadača, ali da je na kraju spisak sveden na tri imena. Vela i Morata su bila prva dva. Treće se ne otkriva, ali se zato navodi da je Morata otpao kao opcija, jer traži garantovane minute koje će pre dobiti u madridskom Atletiku. Ranije se spekulisalo i o imenu Kristijana Stuanija iz Đirone, ali on baš ne zarađuje toliko da bi odgovarao ovoj konstrukciji da “plata koči posao”.

Da sačekamo, naredni sati daće odgovor...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar