Била једном једна Бока, која је изгубила "финале вијека"...

Чак и капитен Пабло Перез диже сидро!

Фудбал 20.01.2019 | 23:48
Била једном једна Бока, која је изгубила "финале вијека"...
Тим Боке Јуниорс које је играо у чувеном финалу Копа Либертадорес против Ривера се полако распада...

Неки од Бокиних играча из легендарног финала су већ отишли, а неки ће у наредним данима. А подсетимо да ту више није ни тренер Гијлермо Барос Скелото. Очигледно да је то био крај једне ере и да многи бегом са Бомбоњере желе да забораве на најболнију успомену из каријера.

Стандардни штопер Лисандро Магаљан је већ отишао у Ајакса за 9.000.000 евра и потписао тамо уговор на четири године. Испоставило се да је дошао као замена за Мекса Вебера који је прешао у Севиљу за 11.000.000 евра.

Следећи који би требало да напусти Бомбоњеру је голман Агустин Роси. Он је бранио у оном првом мечу финала против Ривера на Бомбоњери и био сјајан, али је у реваншу склоњен са гола када се опоравио ЕстебанАндрада. Роси је договорио трансфер у редове америчког МЛС лигаша Минесоте Јунајтед. У питању је позајмица на 18 месеци с правом откупа уговора за 12.000.00 долара. Међутим, у последњим сатима су се појавиле препреке за трансфер јер одређени навијачи Минесоте не желе Росија у клубу пошто је у прошлости био отпужен за породично насиље када је тукао девојку Барбару. Видећемо да ли ће то оборити трансфер Росија којег жели и Синсинати...

Још један члан дефанзивне линије одлази. Десни бек Лео Хара је преломио да не жели више да игра за Боку после три године у клубу. Вероватно је и даље љут што није уврштен у прву поставу реванш мечу финала у Мадриду. Он има понуде америчког МЛС лигаша Портланд Тимберса, затим шпанског Леганеса и неких мексичких клубова. Највероватније је да ће каријеру наставити у Портланду.

Хару је тражио и Сан Лоренцо, али се попуалрни Циклон потом преоријентисао на другог Бокиног десног бека Ђина Перуција. И успео да заврши трансфер. Сан Лоренцо је за 800.000 долара купио 80 одсто Перуцијевог уговора и потписао са њим уговор на три и по године.

Из Боке одлази и капитен – Пабло Перез! После три године искусни везиста се сели у редове локалног ривала Индепендијентеа. Перез је најпознатији по томе што је упркос оној повреди ока желео да игра онај чувени реванш на Монументалу који се никада није одиграо на Риверовом терену. Изгледа да му је свега преко главе и зато је изабрао селидбу у табор најтрофејнијег клуба Јужне Америке. Бразилски Сантос је нудио милион долара Боки за њега, желели су га и бројни амерички МЛС клубови, али је он желео у Индепендијенте. Нема детаља о трансферу осим да долази на позајмицу из Боке и да ће бити најплаћенији играч гиганта из Авељанеде. Индепендијенте је већ довео гомилу појачања и укупно потрошио 18.000.000 долара у овом прелазном року.

Перезовим стопама иде и још један незамењиви везиста. Уругвајски репрезентативац Наитан Нандез ће каријеру највероватније наставити у Каљарију. Срце и душа Бокиног тима из финала би требало на Сардинији да замени Никола Барелу који иде у Челси или Наполи. Каљари је пристао да Боки плати откупну клаузулу од 21.000.000 евра за сјајног Уругвајца и још је само остало да се клубови договоре око динамике исплате обештећења. Бокини тренер и председник су у више наврата потврдили да Нандез иде у Каљари.

А највећа Бокина трансфер бомба би требало да буде Кристијан Павон. Аргентински репрезентативац је одавно на мети Арсенала, али је проблем што Бока тражи превеликих 45.000.000 евра за њега. Крилног нападача жели и Ајакс, али је поменута цена ван домашаја и за њих. Ипак, у Аргентини очекују да Бока снизи цену ове зиме и да Арсенал коначно заврши трансфер крила које тако дуго јури.

Подсетимо, Бока је продала и суперталентованог штопера ЛеонардаБалердија у Борусију Дортмунд за 15.000.000 евра. За разлику од Росија, Харе, Магаљана, Переза, Нандеза и Павона, он није био део оног тима који је играо у финалу Копа Либертадорес. Млади дефанзивац је одиграо тек неколико утакмица у првенству Аргентине пре него што је отишао пут Немачке за велике паре.

Подсетимо и да је истекла позајмица сјајног колумбијског везисте ЕдвинаКардоне који је у клубу провео годину и по дана. Сада већ бивша Бокина „десетка“ се вратила у мексички Монтереј, после чега је уследила нова позајмица у Пачуку.

Одлази и повремени репрезентативац Емануел Мас. Он није био део тима у финалима против Ривера, али је у претходној години одиграо 22 меча за Боку у свим такмичењима. Искусни леви бек се сели у Гремио са којим је све договорио.

А могући су и још неки одласци... Попут сјајног везисте Вилмара Бариоса којег  желе бројни европски клубови од којих су неколицина енглески премијерлигаши. Чак је и Дарио Бенедето рекао да ће саслушати понуде које добије и да не жели да лаже навијаче заклињањем на вечну љубав. Шушка се и и одласку стартног левог бека Оласе за којег се интересују Сан Лоренцо и бразилски клубови.

Што се долазака тиче, Бока је до сада завршила три трансфера. За 4.000.000 долара је купила 21-годишњег колумбијског везисту Џормана Кампузана из Депортиво Переире. Доведен је и искусни голман МаркосДијаз на једноипогодишњу позајмицу из Уракана. Од француског Лила је за 300.000 евра позајмљен парагвајски дефанзивац Жуниор Алонсо који је претходно играо на позајмици у Селти. С опцијом да га Бока откупи за 3.500.000 евра. Уговорен је и долазак везисте Ивана Марконеа из мексичког Круз Азула пошто је договорен трансфер тежак 8.000.000 долара.

Бокине жеље до краја прелазног рока су: Маркос Рохо из Манчестер Јунајтеда, Хуан Фојт из Тотенхема (позајмица), искусни Уругвајац Николас Лодеиро из Сијетла, Аталантин штопер Хосе Луис Паломино, млади везиста Алексис Мек Алистер којег је Брајтон пре неколико дана купио од Аргентинос Јуниорса за 8.500.000 евра али није добио радну дозволу па би могао да буде позајмљен на Бомбоњеру, Валтер Канеман из Гремија...

Била једном једна Бока Јуниорс која је изгубила финале Копа Либертадорес од Ривера. И коју очигледно сви желе што пре да забораве. Па и сами играчи Боке којима је вероватно мучно подсећање да и даље носе дрес гиганта са Бомбоњере пошто су изгубили најважнију утакмицу у историји клуба...

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар