Рашфорду за јубилеј дупло већа плата!

Манчестер части. . .

Фудбал 21.01.2019 | 08:15
Рашфорду за јубилеј дупло већа плата!
Са Оле Гунаром Солскјером дошао је препород на Олд Трафорд. Шест утакмица од одласка Жозеа Муриња и свих шест победа у којима је Маркус Рашфорд (21) показао сав свој раскошни таленат. Млади нападач решио је дерби против Тотенхема на Вемблију пре неколико дана, а на претходних девет утакмица забележио је учинак од шест погодака и три асистенције. 

Предстојећег викенда Јунајтед дочекује Брајтон. Уколико се нађе у стартој постави Рашфорд ће убележити свој 150. меч у дресу Ђавола. Како јављају медији на Острву за тај јубилеј челници Манчестера планирају да га награде новим уговором. Претходних месеци спекулисало се како Реал има на радару репрезентативца Енглеска, а пошто Рашфорду уговор истиче кроз 18 месеци Јунајтед жели да се осигура. Поготово након последњих сјајних партија овог 21-годишњака. 

Мирор пише да ће Маркус Рашфорд на потпис добити дупло већу цифру од оне коју тренутно зарађује. Уместо 75.000 фунти недељно - 150.000! Манчестер има опцију да самоиницијативно продужи уговор на још годину дана, али план је да се млади нападач веже на дуже стазе и у будућности буде вођа навале славног клуба. 

Рашфорд је већ дуго на великој сцени, пуне три године игра за први тим, међутим мало ко би могао и да претпостави да има боље бројке од многих звезда Премијер лиге. Рецимо, у његовим годинама Хари Кејн је имао 25 погодака на свом конту за Тотенхем. Рашфорд је дао чак 40 за Јунајтед?! У Премијершипу Кејн је са 21 годином имао свега 18 наступа. Рашфорд их је сакупио 97.

Сличне бројке Маркус Рашфорд има и у поређењу са Стерлингом, те Марсијалом. Успшени од њега у том добу био је само Рамелу Лукаку...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар