Депресија, удес, шест дана у коми, шест мјесеци у колицима...

30 операција. . .  Сад је све у реду! Тешки дани Стефане Далме. . .

Фудбал 20.01.2019 | 22:25
Депресија, удес, шест дана у коми, шест мјесеци у колицима...
Играо је у великим клубовима у погрешно време. Стефан Далма је био мање-више стандардан у Олимпику из Марсеља, Пари Сен Жермену, Интеру, Тотенхему – да не набрајамо сад још неколико француских клубова – али је на крају каријеру завршио само са пехаром Лига купа освојеним у дресу Ланса. И тек тада почиње права борба сада 39-годишњег Француза.

У интервјуу за Радио Монте Карло открива да је након качења копачки о клин проживео прави пакао. Кренуло је од депресије...

“По завршетку каријере патио сам од депресије, имао приватних проблема. Ми фудбалери живимо у под стакленим звоном и онда дођеш у ситуацију да мораш у потпуности да раскинеш са прошлошћу. Ево већ шест година, а ја не радим ништа“, признаје Далма.

Истина, једно време није ни могао. Најтежи дани у његовом животу...

“Пре једно годину и по дана имао сам саобраћајну несрећу на мотору у Бордоу. Шест дана сам био у коми, шест месеци у инвалидским колицима. Само је моја породица знала. Поломљена ми је била карлична кост, имао сам 30 операција. Последњу 24. октобра. Тек од тада живим нормално, као и раније. Уживам, путујем, али пре или касније ћу морати да пронађем посао, неки озбиљан посао. Нешто због чега се устаје ујутру“.

После свега што је проживео успео је ипак да сачува здрав разум, па и даље има снагу за шалу и смех. Говорећи о играчким данима тако се присетио једне анегдоте из времена док је играо у Интеру. Са Роналдом. Зубом.

“Сваког уторка смо морали да идемо на мерење, али Рони никада није хтео да стане на вагу. За њега је то био психолошки проблем, узнемиравало га је кад би видео колико је тежак. Умело је да буде непријатно, тренер (Ектор Купер, прим.аут) је инсистирао, али Роналдо није хтео ни да чује. На крају, никада није стао на ту вагу“, смеје се Далма.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар