Цијела Шпанија тражи деветку!

Реал, Барса, Атлетико, Валенсија, Атлетик, Бетис. . .

Фудбал 18.01.2019 | 23:37
Цијела Шпанија тражи деветку!
Севиља је упецала Мунира Ел Хададија и пребринула своје бриге. Спортски директори свих осталих шпанских великана растрчали су се по Европи. Сви са истим задатаком: пронаћи деветку која гарантује голове. Центарфори су овог јануара најтраженија роба на Пиринејима о чему најбоље сведочи податак да сви шпански великани зимски прелазни рок троше у потери за шпицом. Из различитих разлога додуше, али сви на истом трагу, па се кроз локалне медије данима провлаче имена Алвара Морате, Фернанда Љорентеа, Кристијана Стуанија, Оливијеа Жируа, нашег Луке Јовића... И тако унедоглед. Па да направимо кратак рпесек.

РЕАЛ МАДРИД: Недостаје Краљевском клубу 50 голова које је Кристијано Роналдо однео у Јувентус. Карим Бензема је добио прилику да игра ближе голу, али већ је доста потрошен фудбалер, уосталом, не иде да тако велики клуб као Реал зависи од једног играча. Помињали су се Кшиштоф Пјонтек, Тимо Вернер, Лука Јовић, пре свих Мауро Икарди... Али се још чека да Флорентино Перез крене у акцију. Не жели превише да се отвори, јер тек на лето се очекује Реалов озбиљан тржишни удар на Стари континент.

БАРСЕЛОНА: Мунир Ел Хадади је отишао незадовољан малом минутажом, Барселона је остала без играча који би модао да учи уз Луиса Суареза, а понекад му дозволи и да мало одмори. И кад је Блауграна у питању у оптицају су била имена Вернера, Пјонтека, па и Ајаксовог Каспера Долберга, од јуче су у игри и Кристијан Стуани и Оливије Жиру, мада се све гласније прича да су на стадиону Камп Ноу баш Луку Јовићаидентификовали као идеалну резерву за Суареза. С тим да ћемо и овде вероватно чекати лето. Стуани би могао да дође раније.

АТЛЕТИКО МАДРИД: Чека се да се Дијего Коста опорави од повреде и да се реализује трансфер Николе Калинића у Монако. Хрват се за разлику од земљака Марија Манџукића пре коју годину није најбоље снашао у Мадриду и Дијего Симеоне је решио да га замени. Прво мора да га пошаље у Монако и ослободи финансије, па онда да крене у напад на Челсијевог Алвара Морату. Он је интересантан многима, али наводно жели само на Ванда Метрополитано стадион. Проблем је голема плата коју Атлетико не може да плати. Можда ће због Морате и Желсон Мартинс морати да лети.

ВАЛЕНСИЈА: И Миши Батшуаји је на путу ка Монаку који сада не штеди новац не би ли опстао у Лиги 1. Валенсија се мало подигла после очајног старта сезоне, али и она је ближе зони испадања него Европи. Само 17 голова на 19 утакмица основни су узрок томе, Валенсија је уз Уеску, Ваљадолид и Леганес најнеефикаснији напад Примере. Почели су на Местаљи да сумњају у квалитете Кевина Гамеира, Сантија Мине и Родрига. Размишљало се о Бетисовом Серхију Леону, али је први пик Хавијер Чичарито Ернандез са којим је све договорено. Није међутим ништа договорено са Вест Хемом.

БЕТИС: Бетис игра феноменално откако је Кике Сетјен преузео диригентску палицу, али реализација је проблем. Тренер је и сам подсетио јавност да је екипа у овом периоду прошле сезоне постигла 10 голова више него сада. Лорен Морон, поменути Серхио Леон и Антонио Санабрија заједно су постигли само пет комада у првенству. Сетјен признаје да жбира са стране, али уз напомену да доброг нападача нико неће да пусти за мале паре, а Бетис не сме да се шири преко одређене границе. Испитују Вердибланкоси некадашњег Виљареаловог голгетера Седрика Бакамбуа, али његова плата у Пекинг Гуоану је озбиљна сметња.

АТЛЕТИК БИЛБАО: Арицу Адуризу је већ 37 година и јасно је да он више не може да носи цео тим на леђима. Ињаки Вилијамс је опасан играч, али није гол-убица. Приде је Атлетик лимитиран филозофијом да у Билбау морају да играју само они васпитавани у складу са баскијском традицијом. Већ годинама немају решење на Сан Мамесу. Зато би можда из Тотенхема вратили Фернанда Љорентеа, није он задовољан минутажом у Лондону, али треба прво убедити трибину да му опрости онај бег у Јувентус са чистим папирима. Треба сада бити дипломата. Опција је и 20-годишњи Серхио Морено из Рајо Ваљекана, али њега јури и Реал Сосиједад, још један великан у потрази за нападачем.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар