Cijela Španija traži devetku!

Real, Barsa, Atletiko, Valensija, Atletik, Betis. . .

Fudbal 18.01.2019 | 23:37
Cijela Španija traži devetku!
Sevilja je upecala Munira El Hadadija i prebrinula svoje brige. Sportski direktori svih ostalih španskih velikana rastrčali su se po Evropi. Svi sa istim zadatakom: pronaći devetku koja garantuje golove. Centarfori su ovog januara najtraženija roba na Pirinejima o čemu najbolje svedoči podatak da svi španski velikani zimski prelazni rok troše u poteri za špicom. Iz različitih razloga doduše, ali svi na istom tragu, pa se kroz lokalne medije danima provlače imena Alvara Morate, Fernanda Ljorentea, Kristijana Stuanija, Olivijea Žirua, našeg Luke Jovića... I tako unedogled. Pa da napravimo kratak rpesek.

REAL MADRID: Nedostaje Kraljevskom klubu 50 golova koje je Kristijano Ronaldo odneo u Juventus. Karim Benzema je dobio priliku da igra bliže golu, ali već je dosta potrošen fudbaler, uostalom, ne ide da tako veliki klub kao Real zavisi od jednog igrača. Pominjali su se Kšištof Pjontek, Timo Verner, Luka Jović, pre svih Mauro Ikardi... Ali se još čeka da Florentino Perez krene u akciju. Ne želi previše da se otvori, jer tek na leto se očekuje Realov ozbiljan tržišni udar na Stari kontinent.

BARSELONA: Munir El Hadadi je otišao nezadovoljan malom minutažom, Barselona je ostala bez igrača koji bi modao da uči uz Luisa Suareza, a ponekad mu dozvoli i da malo odmori. I kad je Blaugrana u pitanju u opticaju su bila imena Vernera, Pjonteka, pa i Ajaksovog Kaspera Dolberga, od juče su u igri i Kristijan Stuani i Olivije Žiru, mada se sve glasnije priča da su na stadionu Kamp Nou baš Luku Jovićaidentifikovali kao idealnu rezervu za Suareza. S tim da ćemo i ovde verovatno čekati leto. Stuani bi mogao da dođe ranije.

ATLETIKO MADRID: Čeka se da se Dijego Kosta oporavi od povrede i da se realizuje transfer Nikole Kalinića u Monako. Hrvat se za razliku od zemljaka Marija Mandžukića pre koju godinu nije najbolje snašao u Madridu i Dijego Simeone je rešio da ga zameni. Prvo mora da ga pošalje u Monako i oslobodi finansije, pa onda da krene u napad na Čelsijevog Alvara Moratu. On je interesantan mnogima, ali navodno želi samo na Vanda Metropolitano stadion. Problem je golema plata koju Atletiko ne može da plati. Možda će zbog Morate i Želson Martins morati da leti.

VALENSIJA: I Miši Batšuaji je na putu ka Monaku koji sada ne štedi novac ne bi li opstao u Ligi 1. Valensija se malo podigla posle očajnog starta sezone, ali i ona je bliže zoni ispadanja nego Evropi. Samo 17 golova na 19 utakmica osnovni su uzrok tome, Valensija je uz Uesku, Valjadolid i Leganes najneefikasniji napad Primere. Počeli su na Mestalji da sumnjaju u kvalitete Kevina Gameira, Santija Mine i Rodriga. Razmišljalo se o Betisovom Serhiju Leonu, ali je prvi pik Havijer Čičarito Ernandez sa kojim je sve dogovoreno. Nije međutim ništa dogovoreno sa Vest Hemom.

BETIS: Betis igra fenomenalno otkako je Kike Setjen preuzeo dirigentsku palicu, ali realizacija je problem. Trener je i sam podsetio javnost da je ekipa u ovom periodu prošle sezone postigla 10 golova više nego sada. Loren Moron, pomenuti Serhio Leon i Antonio Sanabrija zajedno su postigli samo pet komada u prvenstvu. Setjen priznaje da žbira sa strane, ali uz napomenu da dobrog napadača niko neće da pusti za male pare, a Betis ne sme da se širi preko određene granice. Ispituju Verdiblankosi nekadašnjeg Viljarealovog golgetera Sedrika Bakambua, ali njegova plata u Peking Guoanu je ozbiljna smetnja.

ATLETIK BILBAO: Aricu Adurizu je već 37 godina i jasno je da on više ne može da nosi ceo tim na leđima. Injaki Vilijams je opasan igrač, ali nije gol-ubica. Pride je Atletik limitiran filozofijom da u Bilbau moraju da igraju samo oni vaspitavani u skladu sa baskijskom tradicijom. Već godinama nemaju rešenje na San Mamesu. Zato bi možda iz Totenhema vratili Fernanda Ljorentea, nije on zadovoljan minutažom u Londonu, ali treba prvo ubediti tribinu da mu oprosti onaj beg u Juventus sa čistim papirima. Treba sada biti diplomata. Opcija je i 20-godišnji Serhio Moreno iz Rajo Valjekana, ali njega juri i Real Sosijedad, još jedan velikan u potrazi za napadačem.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar