Хибридни сат мјери ЕКГ

Редовно вежбате, водите нормалан живот, трудите се да живите што здравије у условима које пружају велики градови, а онда током обичне шетње само се сручите на земљу. Последице би могле бити фаталне… Добро познат сценарио, зар не?

Информационе технологије 16.01.2019 | 10:24
Хибридни сат мјери ЕКГ
Да вам се то не би десило, Аппле је потрошачима омогућио смарт wатцх са ЕКГ праћењем. Компанија је најавила сат Сериес 4 - први који ће омогућавати просечној особи мерење ЕКГ-а. Али Wитхингс је ту технологију направио приступачнијом.

Иако је Апплеов приозвод одобрен од америчке Управе за храну и лекове (ФДА), има функцију која може да помогне у откривању атријалне фибрилације (АФиб) и да обавести о неправилним срчаним ритмовима - потенцијално спасавајући животе, проблем је цена.
Кошта око 350 евра, користи се са иПхоне уређајем, па ова технологија остаје неприступачна многим људима.

Међутим, Wитхингсов нови Мове ЕКГ хyбрид wатцх издваја се тиме што технологију чини све приступачнијом. Аналогни сат, који такође може да мери електрокардиограме, тренутно чека одобрење ФДА и представљен је на ЦЕС-у 2019. године.

Wитхингс Мове ЕКГ је мали и лаган, с дизајном који ће сигурно привући многе. Кућиште је танко и елегантно, па се човек не осећа нелагодно док га носи. Силиконска наруквица изгледа лепо и добро належе на ручни зглоб, а може се заменити наруквицом друге боје.
Квалитетно израђено дугме налази се на десној страни сата. Унутрашњи део кућишта је црно-беле боје, а на десној страни лица налази се мали индикатор који служи за разне функције, укључујући ЕКГ.

Мове ЕКГ је водоотпоран до 50 метара, а за њега не постоји пуњач. Користи једноставну ЦР2430 батерију која траје до 18 месеци.

Електрокардиограм (ЕКГ) ради кроз три електроде на сату. Два су смештена у кућишту уређаја, док се трећа налази на оквиру од нерђајућег челика. Потребно је додирнути обе стране оквира да се почне са снимањем ЕКГ-а а читање траје око 20 секунди.

Резултати су забележени у апликацији и показаће да ли постоје знакови АФиб-а, пише Дигиталтрендс.

Поседовање уређаја са ЕКГ-ом, који може очитати податке у било ком тренутку смањује шансе да АФиб буде постављен као дијагноза. Зато апликација омогућава да податке добије и лекар.

ЕКГ функција не значи да сат има монитор откуцаја срца. Често се мора користити ЕКГ због просечног број откуцаја срца током времена.

Сат не пружа информације на дисплеју. И даље ћете морати да извадите телефон када измерите ЕКГ да погледате вредности.

Очекује се да ће се Wитхингс Мове ЕКГ појавити у продаји у априлу, по цени од око 113 евра.



Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар