Чех најавио да завршава каријеру на крају сезоне!

Време је за пензију!

Фудбал 18.01.2019 | 19:00
Чех најавио да завршава каријеру на крају сезоне!
Изгледа да је време да се каже збогом игрању фудбала. Петр Чех се огласио на друштвеној мрежи Твитер и најавио да ће на крају ове сезоне окачити рукавице о клин.

Чех има 36 година тако да је оваква одлука и разумљива. Поготово јер му уговор истиче на лето ове године. Није желео да иде у неке мање клубове како би зарадио, решио је да стави тачку као голман Арсенала.

"Ово ми је 20. сезона у професионалном фудбалу. Прошло је 20 година откако сам потписао први професионални уговор. Тако да осећам да је право време да објавим да ћу се пензионисати на крају ове сезоне. Играо сам 15 година у Премијер лиги и освојим сваки трофеј који сам могао. Осећам да сам остварио све што је требало да остварим", написао је Чех на Твитеру.

Наравно, имаће још неколико месеци фудбала.

"Наставићу вредно да радим у Арсеналу како бисмо надам се освојили још неки трофеј ове сезоне. А потом се радујем да видим шта ми је живот спремио ван терена", рекао је Чех.

Овај стамени голман рођен у Плзењу је поникао у Викторији, а касније је још играо за Шмел, Спарту из Прага, Рен... Од 2004. до 2015. године је носио дрес Челсија и по томе ће највише остати упамћен (уз чувену заштитну "капу" са којом је бранио), а од 2015. године је био на голу Арсенала.

Прошао је све млађе категорије репрезентације Чешке, а за А тим је играо од 2002. до 2016. године.

За репрезентацију Чешке је уписао 124 наступа.

Чех је могао да заврши каријеру и у октобру 2006. године, када је подвргнут операцији због фрактуре лобање коју је задобио у судару са играчем Рединга Стивеном Хантом. Тада је паузирао три месеца и од тада на свакој утакмици носи заштитну кацигу.

Освојио је четири пута Премијер лигу, пет пута ФА куп, три пута Комјунити шилд, има и једну Лигу шампиона (2011/2012) и једну Лигу Европе (2012/2013). Са младом репрезентацијом Чешке је био првак Европе 2002. године.

Нема шта, одлична каријера.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар