Čeh najavio da završava karijeru na kraju sezone!

Vreme je za penziju!

Fudbal 18.01.2019 | 19:00
Čeh najavio da završava karijeru na kraju sezone!
Izgleda da je vreme da se kaže zbogom igranju fudbala. Petr Čeh se oglasio na društvenoj mreži Tviter i najavio da će na kraju ove sezone okačiti rukavice o klin.

Čeh ima 36 godina tako da je ovakva odluka i razumljiva. Pogotovo jer mu ugovor ističe na leto ove godine. Nije želeo da ide u neke manje klubove kako bi zaradio, rešio je da stavi tačku kao golman Arsenala.

"Ovo mi je 20. sezona u profesionalnom fudbalu. Prošlo je 20 godina otkako sam potpisao prvi profesionalni ugovor. Tako da osećam da je pravo vreme da objavim da ću se penzionisati na kraju ove sezone. Igrao sam 15 godina u Premijer ligi i osvojim svaki trofej koji sam mogao. Osećam da sam ostvario sve što je trebalo da ostvarim", napisao je Čeh na Tviteru.

Naravno, imaće još nekoliko meseci fudbala.

"Nastaviću vredno da radim u Arsenalu kako bismo nadam se osvojili još neki trofej ove sezone. A potom se radujem da vidim šta mi je život spremio van terena", rekao je Čeh.

Ovaj stameni golman rođen u Plzenju je ponikao u Viktoriji, a kasnije je još igrao za Šmel, Spartu iz Praga, Ren... Od 2004. do 2015. godine je nosio dres Čelsija i po tome će najviše ostati upamćen (uz čuvenu zaštitnu "kapu" sa kojom je branio), a od 2015. godine je bio na golu Arsenala.

Prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Češke, a za A tim je igrao od 2002. do 2016. godine.

Za reprezentaciju Češke je upisao 124 nastupa.

Čeh je mogao da završi karijeru i u oktobru 2006. godine, kada je podvrgnut operaciji zbog frakture lobanje koju je zadobio u sudaru sa igračem Redinga Stivenom Hantom. Tada je pauzirao tri meseca i od tada na svakoj utakmici nosi zaštitnu kacigu.

Osvojio je četiri puta Premijer ligu, pet puta FA kup, tri puta Komjuniti šild, ima i jednu Ligu šampiona (2011/2012) i jednu Ligu Evrope (2012/2013). Sa mladom reprezentacijom Češke je bio prvak Evrope 2002. godine.

Nema šta, odlična karijera.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar