Лига куп: Пеп, па јел' морало баш 9:0?!

Тако почиње да вас мрзи цео фудбалски свет. . . ! Немилосрдни Сити са девет голова испратио Бартон кући! Фудбалери Манчестер ситија скоро па сигурно су се пласирали у финале Лига купа, пошто су са 9:0 победили Бартон.  Ситијев шутерски тренинг против трећелигаша! "Грађани" бројали до девет. Најубедљивија победа Манчестер ситија још од 1987. године! 

Фудбал 09.01.2019 | 23:28
Лига куп: Пеп, па јел' морало баш 9:0?!
Изабраници Пепа Гвардиоле одиграли су савршен меч и на крају потпуно понизили екипу која игра у Лиги 1, односно трећем такмичењу по рангу у Великој Британији.

Сити је извео јаку поставу са Махрезом, Жезусом и Санеом у нападу, односно Силвом, Гиндоаном и Де Брејном у везном реду.

Голови су падали као киша, а већ после 45 минута на семафору је било 4:0. Голове су постигли Де Брејне у петом, Жезус тридесетом и 34, односно Зинченко у 37. минуту.

Победник је био јасан већ после неколико минута, а у наставку Сити је само поправио резултат на семафору. Жезус је у 57. дошао до хет-трика, а у 65. и до четвртог гола на утакмици.

Потом су мреже тресли и Кајл Вокер и Ријад Махрез, који је у 85. минуту поставио коначних 9:0. Сити се готово сигурно пласирао у финале и реванш меч биће само за публику у Бартону. У другом полуфиналу играју Тотенхем и Челси, а први меч су добили "Певци" са 1:0.

Манчестер сити је у финалу Лига купа, можемо слободно констатовати иако је одигран само један од два дуела са трећелигашем Бартоном.

Чак и да не изађу на терен у реваншу 23. јануара, односно изгубе службеним резултатом 0:3, "грађани" ће се наћи у финалу...

Манчестер сити - Бартон албион 9:0 (4:0).

Неумољиви су били изабраници Пепа Гвардиоле, а пре свих Габријел Жесус - четвороструки стрелац (30, 34, 57, 65). Голеаду је, ипак, отворио Кевин Де Брујне, поготком у 5. минуту. У стрелце су се уписали још Олександр Зинченко (37), Филип Фоден (62), Кајл Вокер (70). и Ријад Марез (83).

Била је ово најубедљивија победа Манчестер ситија још од 1987. године, када су савладали Хадерсфилд у другој лиги 10:1.

Овом победом "грађани" су, такође, постали тек други тим још од 1976. и Лидс јунајтеда, који је успео да у две утакмице узастопно постигне по седам или више голова. Пре само три дана у ФА купу, Ситијеви фудбалери напунили су мрежу Ротерема - 7:0.

Сурово се Манчестер Сити погирао вечерас са нејаким трећелигашем Бартоном, противником којег је понизио на Етихаду и тријумфом од 9:0 већ обезбедио пласман у мартовско финале Лига купа на Вемблију.

Како је било вечерас боље и да се не игра реванш овог полуфинала 23. јануара на терену Пивара, којима сигурно неће бити ни до чега наредних дана. Посебно је тешко голману Бартона Бредлију Колинсу који има тек 21. годину, а уписао се неславно у историју енглеског фудбала.

Разбијена је поптуно нејака екипа Најџела Клафа, а за то је заслужан и снажан тим који је Пеп Гвардиолаизвео као да је премијерлигашка утакмица са све Де Брујнеом, Жезусом, Санеом, Бернардом вероватно подсвесно не желећи да му се понови шокантна елиминација од Вигана лане у ФА купу.

ОК, логично је да Каталонац инсиситира на озбиљном приступу у сваком мечу, али могао је рецимо на 6:0 да каже момцима да мало спусте гас јер ризикује да га обични љубитељи фудбала, који га сматрају једниим од највећих тренера, отворено замрзе због иживљавања на евидентно слабијем ривалу.

Ово је Гвардиолина друга победа у тренерској каријери од 9:0, претходну је забележио са Барселоном против Хоспиталета у децембру 2011. године.

Што се тиче саме утакмице, блистао је Габријел Жезус, који је чак четири пута матирао несрећног голманаКолинса. По гол су дали још и Де Друјне, Зинченко, Фоден, Вокер и Марез, за једну од најубедљивијих победа у историји Грађана. 

ЛИГА КУП, полуфинале:

Тотенхем - Челси 1:0 (1:0)
реванш 24. јануара

Манчестер сити - Бартон албион 9:0 (4:0)
реванш 23. јануара

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар