Liga kup: Pep, pa jel' moralo baš 9:0?!

Tako počinje da vas mrzi ceo fudbalski svet. . . ! Nemilosrdni Siti sa devet golova ispratio Barton kući! Fudbaleri Mančester sitija skoro pa sigurno su se plasirali u finale Liga kupa, pošto su sa 9:0 pobedili Barton.  Sitijev šuterski trening protiv trećeligaša! "Građani" brojali do devet. Najubedljivija pobeda Mančester sitija još od 1987. godine! 

Fudbal 09.01.2019 | 23:28
Liga kup: Pep, pa jel' moralo baš 9:0?!
Izabranici Pepa Gvardiole odigrali su savršen meč i na kraju potpuno ponizili ekipu koja igra u Ligi 1, odnosno trećem takmičenju po rangu u Velikoj Britaniji.

Siti je izveo jaku postavu sa Mahrezom, Žezusom i Saneom u napadu, odnosno Silvom, Gindoanom i De Brejnom u veznom redu.

Golovi su padali kao kiša, a već posle 45 minuta na semaforu je bilo 4:0. Golove su postigli De Brejne u petom, Žezus tridesetom i 34, odnosno Zinčenko u 37. minutu.

Pobednik je bio jasan već posle nekoliko minuta, a u nastavku Siti je samo popravio rezultat na semaforu. Žezus je u 57. došao do het-trika, a u 65. i do četvrtog gola na utakmici.

Potom su mreže tresli i Kajl Voker i Rijad Mahrez, koji je u 85. minutu postavio konačnih 9:0. Siti se gotovo sigurno plasirao u finale i revanš meč biće samo za publiku u Bartonu. U drugom polufinalu igraju Totenhem i Čelsi, a prvi meč su dobili "Pevci" sa 1:0.

Mančester siti je u finalu Liga kupa, možemo slobodno konstatovati iako je odigran samo jedan od dva duela sa trećeligašem Bartonom.

Čak i da ne izađu na teren u revanšu 23. januara, odnosno izgube službenim rezultatom 0:3, "građani" će se naći u finalu...

Mančester siti - Barton albion 9:0 (4:0).

Neumoljivi su bili izabranici Pepa Gvardiole, a pre svih Gabrijel Žesus - četvorostruki strelac (30, 34, 57, 65). Goleadu je, ipak, otvorio Kevin De Brujne, pogotkom u 5. minutu. U strelce su se upisali još Oleksandr Zinčenko (37), Filip Foden (62), Kajl Voker (70). i Rijad Marez (83).

Bila je ovo najubedljivija pobeda Mančester sitija još od 1987. godine, kada su savladali Hadersfild u drugoj ligi 10:1.

Ovom pobedom "građani" su, takođe, postali tek drugi tim još od 1976. i Lids junajteda, koji je uspeo da u dve utakmice uzastopno postigne po sedam ili više golova. Pre samo tri dana u FA kupu, Sitijevi fudbaleri napunili su mrežu Roterema - 7:0.

Surovo se Mančester Siti pogirao večeras sa nejakim trećeligašem Bartonom, protivnikom kojeg je ponizio na Etihadu i trijumfom od 9:0 već obezbedio plasman u martovsko finale Liga kupa na Vembliju.

Kako je bilo večeras bolje i da se ne igra revanš ovog polufinala 23. januara na terenu Pivara, kojima sigurno neće biti ni do čega narednih dana. Posebno je teško golmanu Bartona Bredliju Kolinsu koji ima tek 21. godinu, a upisao se neslavno u istoriju engleskog fudbala.

Razbijena je poptuno nejaka ekipa Najdžela Klafa, a za to je zaslužan i snažan tim koji je Pep Gvardiolaizveo kao da je premijerligaška utakmica sa sve De Brujneom, Žezusom, Saneom, Bernardom verovatno podsvesno ne želeći da mu se ponovi šokantna eliminacija od Vigana lane u FA kupu.

OK, logično je da Katalonac insisitira na ozbiljnom pristupu u svakom meču, ali mogao je recimo na 6:0 da kaže momcima da malo spuste gas jer rizikuje da ga obični ljubitelji fudbala, koji ga smatraju jedniim od najvećih trenera, otvoreno zamrze zbog iživljavanja na evidentno slabijem rivalu.

Ovo je Gvardiolina druga pobeda u trenerskoj karijeri od 9:0, prethodnu je zabeležio sa Barselonom protiv Hospitaleta u decembru 2011. godine.

Što se tiče same utakmice, blistao je Gabrijel Žezus, koji je čak četiri puta matirao nesrećnog golmanaKolinsa. Po gol su dali još i De Drujne, Zinčenko, Foden, Voker i Marez, za jednu od najubedljivijih pobeda u istoriji Građana. 

LIGA KUP, polufinale:

Totenhem - Čelsi 1:0 (1:0)
revanš 24. januara

Mančester siti - Barton albion 9:0 (4:0)
revanš 23. januara

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar