Објављене номинације за награде Бафта

Филм са Оливијом Колман у главној улози, "Тхе Фавоурите", са 12 номинација, води у трци за овогодишњу награду Бафта. Ово саопштење је стигло само дан пошто је Колманова освојила Златни глобус за улогу краљице Ане у овој историјској драми-комедији.

Забава 09.01.2019 | 14:03
Објављене номинације за награде Бафта
Филмско остварење грчког редитеља, Јоргоса Лантимоса, стоји на челу листе на којој се налазе и Боемска рапсодија, Звезда је рођена, Фирст Ман и Рим, са по седам номинација.

Стив Куган, Кристијан Бејл, Клер Фој, Рејчел Вајс и Ричард Е. Грант су такође номиновани за ово престижно британско признање.

Тхе Фавоурите је једини филм који је номинован у обе категорије: за најбољи филм и најбољи британски филм.

Такође, доказао је свој успех и на благајнама, зарадивши у првој недељи приказивања у Уједињеном краљевству и Ирској четири милиона фунти.

Оливија Колман је номинована за најбољу женску главну улога, док су њене колегинице, Рејчел Вајс и Ема Стоун, које се у филму боре за краљичину љубав, обе номиноване за најбољу женску споредну улогу.

Рејчел Вајс, Оливија Колеман и Ема Стоун на додели Златног глобуса
Рами Малек је друга звезда која се може надати да ће Златном глобусу моћи да придружи и Бафтино признање.

Номинован је за улогу легендарног вође групе „Квин“, Фредија Меркјурија, у филму Боемска рапсодија, који је такође номинован и за награду најбољи британски филм.

Изненађење на списку номинованих представља Стив Куган за улогу Стена Лаурела у филму "Стан & Оллие", који говори о последњој британској турнеји легендарног комичарског пара, Станлија и Олија.

Куган је до сада освојио осам Бафта награда, али ниједну за улогу у филму.

Џоана Лумни ће и ове године бити водитељка церемоније доделе награде Бафта у лондонском Ројал Алберт холу, 10. фебруара 2019.године.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар