Хуаwеи драстично казнио запослене због коришћења иПхоне-а

Кинески мобилни гигант Хуаwеи одлучио је да казни два запослена смањењем плата и демотивацијама након што су новогодишњи твит објавили на службеном Тwиттер налогу са иПхоне-а.

Информационе технологије 05.01.2019 | 11:56
Хуаwеи драстично казнио запослене због коришћења иПхоне-а
Два запослена су суочена са непријатним почетком године, јер их је компанија казнила са пет хиљада јуана месечно (око 640 евра), што је прилично висока цена за један твит.

Виши потпредседник и директор управног одбора, Цхен Лифанг, оправдао је казну у интерном допису, наводећи да је "инцидент узроковао штету за компанију Хуаwеи", наводи Ројтерс. У саопштењу пише да је међу двојицом кажњених директор компаније за дигитални маркетинг, коме ће плата бити смањена целе године.

Да буде још ироничније, ограничења твитова у познатој компанији вероватно су узрок "ВПН проблема", што је резултирало тиме да је запослени послао твит са телефона, наводи се у допису.

ВПН-ови (виртуелне приватне мреже) користе се у Кини за ограничавање већине западних wеб-локација и друштвених мрежа.

Иако је тwеет брзо исправљен, изворна верзија је снимљена и подељена преко кинеских и енглеских друштвених мрежа, што је изазвало поругу.

Ово није први пут да је представник компаније довео до велике непријатности. У октобру, Самсунг је отишао још даље када су тужили представника руске марке Ксениа Собцхак за коришћење иПхоне уређаја у талк схоw-у.

Прошле године, Ху Xијин, главни уредник Глобал Тимеса, такође је изазвао критике када је дао изјаве у прилог Хуаwеи-ју, упркос томе што је и сам користио иПхоне. Ху је објаснио избор своје марке, рекавши да његови коментари не значе да он заговара предузимање мера против страних брендова.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар