Huawei drastično kaznio zaposlene zbog korišćenja iPhone-a

Kineski mobilni gigant Huawei odlučio je da kazni dva zaposlena smanjenjem plata i demotivacijama nakon što su novogodišnji tvit objavili na službenom Twitter nalogu sa iPhone-a.

Informacione tehnologije 05.01.2019 | 11:56
Huawei drastično kaznio zaposlene zbog korišćenja iPhone-a
Dva zaposlena su suočena sa neprijatnim početkom godine, jer ih je kompanija kaznila sa pet hiljada juana mesečno (oko 640 evra), što je prilično visoka cena za jedan tvit.

Viši potpredsednik i direktor upravnog odbora, Chen Lifang, opravdao je kaznu u internom dopisu, navodeći da je "incident uzrokovao štetu za kompaniju Huawei", navodi Rojters. U saopštenju piše da je među dvojicom kažnjenih direktor kompanije za digitalni marketing, kome će plata biti smanjena cele godine.

Da bude još ironičnije, ograničenja tvitova u poznatoj kompaniji verovatno su uzrok "VPN problema", što je rezultiralo time da je zaposleni poslao tvit sa telefona, navodi se u dopisu.

VPN-ovi (virtuelne privatne mreže) koriste se u Kini za ograničavanje većine zapadnih web-lokacija i društvenih mreža.

Iako je tweet brzo ispravljen, izvorna verzija je snimljena i podeljena preko kineskih i engleskih društvenih mreža, što je izazvalo porugu.

Ovo nije prvi put da je predstavnik kompanije doveo do velike neprijatnosti. U oktobru, Samsung je otišao još dalje kada su tužili predstavnika ruske marke Ksenia Sobchak za korišćenje iPhone uređaja u talk show-u.

Prošle godine, Hu Xijin, glavni urednik Global Timesa, takođe je izazvao kritike kada je dao izjave u prilog Huawei-ju, uprkos tome što je i sam koristio iPhone. Hu je objasnio izbor svoje marke, rekavši da njegovi komentari ne znače da on zagovara preduzimanje mera protiv stranih brendova.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar