Клоп пред утакмицу сезоне...

Није ово Ливерпул од пре 10, 15 година, људи су сад задовољни! „Ослободили смо се историјских стега“, каже Немац уочи гостовања Манчестер Ситију.

Фудбал 03.01.2019 | 08:45
Клоп пред утакмицу сезоне...
Ако победи – готово је. Може да прича ко шта хоће, да се скрива иза математике или снаге Манчестер Ситија, међутим, уколико Ливерпул у четвртак од 21.00 покори Етихад, сагласни су многи, направиће огроман корак ка титули првака коју чека од 1990. године!

У том случају побегао би актуелном шампиону десет бодова и делује да ништа не би могло да га заустави. Но, Јирген Клоп не пада у еуфорију.

„Тешка утакмица је пред нама. Једна од најзахтевнијих у свету фудбала. Сити је сјајна екипа, предвођена изванредним тренером, Де Брујне је фантастичан играч, утицајан и очекујем га на терену. Ко воли фудбал, мора да воли и Кевина. Све то значи да морамо да будемо храбри, жељни победе и љути, какви смо били против Арсенала“, истиче немачки стручњак на клупи Црвених.

Наставља да везе похвале на рачун Грађана.

„Манчестер Сити је и даље најбољи тим на планети. Не причам то само реда ради, већ што је, заиста, реч о квалитетном саставу. Једино се променио однос бодова. А ми смо добри, у доброј смо серији, посебно због свега шта смо направили у децембру“.

Има и оних, попут Стена Колимора, који тврде да их ни победа Ливерпула од 5:0 у гостима не би убедила да су први фаворити за наслов. Можда због прошлости која је тако често умела да буде окрутна према Црвенима кад би се примакли циљу. Обавезно би нешто кренуло наопако, али...

„Ослободили смо се историјских стега чим смо стигли до финала Лиге шампиона. Нисмо освојили пехар, али смо добацили далеко. Све је другачије од тоф финала у Кијеву. Нисмо више оно што смо били пре десет или 15 година. Сад смо у баш доброј позицији. Људи су истински задовољни како се развија сезона. Осећају да је посебна. Ако су паметни, уживаћемо до последњег кола и видећемо шта ће нам такав став донети. Приликом сусрета са људима, на улици, примећујем да им је драго због начина на који момци играју. Само, било би непоштовање са наше стране уколико би навијачи већ сад почели да славе“.

Тренинзима Ливерпула вратио се Џејмс Милнер, очекује се да буде у стартних 11.

„Да заостајемо десет бодова наравно да не бих рекао да су недостижни. Тек је 3. јануар. Јесте важна утакмица, практично носи шест бодова, Сити ће бити 100 одсто мотивисан, а ми морамо да будемо спремни за оно што нас чека“.

На крају, која и о Кристијану Пулишићу, који је упркос интересовању Ливерпула изабрао Челси, у послу вредном 64.000.000 евра.

„Добар фудбалер. Вешт. Знам га, баш ће добро лећи Челсију, али квалитетан је то посао и за Борусију“,закључио је Јирген Клоп.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар