Градоначелници о будућој сарадњи

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић разговарао је у Новом Саду са градоначелником тог града Милошем Вучевићем о сарадњи Источног Сарајева и Новог Сада у области привреде, културе, образовања и спорта.

Република Српска 10.12.2018 | 09:34
Градоначелници о будућој сарадњи
Након сусрета са градоначелником Новог Сада, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић истакао је да је Нови Сад у посљедње вријеме град успјеха, те да ће град Источно Сарајево покушати све позитивне праксе који Нови Сад примјењује примјенити и у Источном Сарајеву.

„Посебно када је ријеч о довођењу инвеститора и реализацији привредних активности, како би и ми на подручју Источног Сарајева примјенили позитивна искуства и самим тим побољшали привредни амбијент у Источном Сарајеву“, закључио је Вуковић за ИС Радио.

Разговарано је и о организацију Европског омладинског олимпијског фестивала /ЕYОФ/, који ће у фебруару сљедеће године бити одржан у Источном Сарајеву и Сарајеву.

„Интересантно је да ће у 2019. години када се у Источном Сарајеву одржава Олимпијада за младе , у јануару мјесецу Нови Сад бити домаћин и европска пријестоница омладине.То су два догађаја која свакако спајају два града Источно Сарајево и Нови Сад“,истакао је Вуковић. Вуковић и Вучевић разговарали су и о организацији зимског фестивала ЕXИТ 84, који се од ове године одржава на Јахорини, у оквиру великог новосадског ЕXИТ-а.

„ЕXИТ је бренд и Новог Сада и Србије, али од 2018. године ЕXИТ се у зимском формату одржава на Јахорини, у Источном Сарајеву.То је догађај који позива све грађане Источног Сарајева да љети дођу у Нови Сад, али исто тако и све Новосађане да у зимском периоду присуствују ЕXИТ-у на Јахорини“, истакао је градоначелник Источног Сарајева.



Разговарано је и о сарадњи Универзитета у Источном Сарајеву и Универзитета у Новом Саду, који су повезани већ двије деценије.

„Ја сам изразио захвалност и градоначелнику Новог Сада, као и универзитетској заједници Новог Сада који су помагали развој Универзитета у Источном Сарајеву, када је то нама било најпотребније. Истовремено се и надамо да ћемо потписати одређене споразуме између два Универзитета , посебно између Факултета за физичко васпитање и спорт, који су нам важни у намјери да Европски зимски фестивал организујемо на најбољи могући начин“, нагласио је Вуковић за ИС Радио.

Током сусрета разговарано је и о културној сарадњи, као и о систему такмичења школског спорта града Новог Сада,који је систематично развијен и чији примјер би требао да се пренесе на подручје града Источног Сарајева.

„Договорено је да у наредном периоду обновимо састанке два града и да све оно о чему смо разговарали припремимо и потпишемо одређене споразуме,чиме би озваничили почетак сарадње Новог Сада и Источног Сарајева“, закључио је Вуковић.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бања Лука

10.12.2018 09:05

То Истоцно Сарајево..колко има становника...ста ту припада..ја ту нист не контам.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

савјетник

10.12.2018 09:47

Ста ћете ви контати када вама Лакташи управљају.

Name

Госина

10.12.2018 09:58

Ти немозес ни контати. Ти само знаш колико становника има Загреб. То тебе интерсује. Шта те интерсује И. Сарајево.

Name

Шта с

10.12.2018 10:54

Овај годинама градоначелник,а још није постао ни 2%битан

Name

Вама

10.12.2018 18:43

У Бања Луци управља Милорад познат као Рудоња ,Игор Радојчић Црногорац познати су по лоповлуку и лажима . конташ ти добро, припадаш црвеној секти..