Gradonačelnici o budućoj saradnji

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković razgovarao je u Novom Sadu sa gradonačelnikom tog grada Milošem Vučevićem o saradnji Istočnog Sarajeva i Novog Sada u oblasti privrede, kulture, obrazovanja i sporta.

Republika Srpska 10.12.2018 | 09:34
Gradonačelnici o budućoj saradnji
Nakon susreta sa gradonačelnikom Novog Sada, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je da je Novi Sad u posljednje vrijeme grad uspjeha, te da će grad Istočno Sarajevo pokušati sve pozitivne prakse koji Novi Sad primjenjuje primjeniti i u Istočnom Sarajevu.

„Posebno kada je riječ o dovođenju investitora i realizaciji privrednih aktivnosti, kako bi i mi na području Istočnog Sarajeva primjenili pozitivna iskustva i samim tim poboljšali privredni ambijent u Istočnom Sarajevu“, zaključio je Vuković za IS Radio.

Razgovarano je i o organizaciju Evropskog omladinskog olimpijskog festivala /EYOF/, koji će u februaru sljedeće godine biti održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

„Interesantno je da će u 2019. godini kada se u Istočnom Sarajevu održava Olimpijada za mlade , u januaru mjesecu Novi Sad biti domaćin i evropska prijestonica omladine.To su dva događaja koja svakako spajaju dva grada Istočno Sarajevo i Novi Sad“,istakao je Vuković. Vuković i Vučević razgovarali su i o organizaciji zimskog festivala EXIT 84, koji se od ove godine održava na Jahorini, u okviru velikog novosadskog EXIT-a.

„EXIT je brend i Novog Sada i Srbije, ali od 2018. godine EXIT se u zimskom formatu održava na Jahorini, u Istočnom Sarajevu.To je događaj koji poziva sve građane Istočnog Sarajeva da ljeti dođu u Novi Sad, ali isto tako i sve Novosađane da u zimskom periodu prisustvuju EXIT-u na Jahorini“, istakao je gradonačelnik Istočnog Sarajeva.



Razgovarano je i o saradnji Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Univerziteta u Novom Sadu, koji su povezani već dvije decenije.

„Ja sam izrazio zahvalnost i gradonačelniku Novog Sada, kao i univerzitetskoj zajednici Novog Sada koji su pomagali razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kada je to nama bilo najpotrebnije. Istovremeno se i nadamo da ćemo potpisati određene sporazume između dva Univerziteta , posebno između Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport, koji su nam važni u namjeri da Evropski zimski festival organizujemo na najbolji mogući način“, naglasio je Vuković za IS Radio.

Tokom susreta razgovarano je i o kulturnoj saradnji, kao i o sistemu takmičenja školskog sporta grada Novog Sada,koji je sistematično razvijen i čiji primjer bi trebao da se prenese na područje grada Istočnog Sarajeva.

„Dogovoreno je da u narednom periodu obnovimo sastanke dva grada i da sve ono o čemu smo razgovarali pripremimo i potpišemo određene sporazume,čime bi ozvaničili početak saradnje Novog Sada i Istočnog Sarajeva“, zaključio je Vuković.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

10.12.2018 09:05

To Istocno Sarajevo..kolko ima stanovnika...sta tu pripada..ja tu nist ne kontam.....

ODGOVORITE
Name

savjetnik

10.12.2018 09:47

Sta ćete vi kontati kada vama Laktaši upravljaju.

Name

Gosina

10.12.2018 09:58

Ti nemozes ni kontati. Ti samo znaš koliko stanovnika ima Zagreb. To tebe intersuje. Šta te intersuje I. Sarajevo.

Name

Šta s

10.12.2018 10:54

Ovaj godinama gradonačelnik,a još nije postao ni 2%bitan

Name

Vama

10.12.2018 18:43

U Banja Luci upravlja Milorad poznat kao Rudonja ,Igor Radojčić Crnogorac poznati su po lopovluku i lažima . kontaš ti dobro, pripadaš crvenoj sekti..