ИТА - Куп: Милинковић Савић одбранио два зицера, али...

Па грешком кумовао поразу СПАЛ-а! Сампдорија преокретом до осмине финала Купа Италије - 2:1. Куд си пошао Вања?! Вања Милинковић Савић неће по добром памтити гостовање СПАЛ-а против Сампдорије, која је славила са 2:1 (1:1) и изборила осмину финала Купа Италије.

Фудбал 04.12.2018 | 23:35
ИТА - Куп: Милинковић Савић одбранио два зицера, али...
Две добре одбране током другог полувремена, а на крају греша која је коштала СПАЛ пласмана у осмину финала Купа Италије. Добио је Вања Милинковић Савић шансу да брани за тим из Фераре, био врло добар све до пред крај гостовања на Марасију, да би једним беспотребним истрчавањем омогућио Сампдорији да запечати преокрет и пласира се у наредну рунду – 2:1.

Српски голман је у 82. минуту истрчао на један центаршут, није био до краја одлучан, што је Давид Кованчикискористио да матира 202 центиметра високог чувара мреже и омогући Ђеновљанима да други пут у сезони истим резултатом надмудре СПАЛ, као и да се надају да ће у наредној рунди бити успешни против Милана. Додуше, на Сан Сиру.

Претходно је Милинковић Савић успео да укроти један ударац баш Кованчика, одбио је и напад ЈакубаЈанкта, међутим, на крају ће се памтити та грешка, иако је СПАЛ на Марасију повео голом Флокарија у 34. минуту. Одговорио је Дефрел у првом минуту надокнаде првог дела – тад Милинковић Савић није могао ништа после контре домаћина – да би на већ описан начин Давид Кованчик послао Самп у наредно коло.

Некадашњи везиста Партизана Евертон Луиз одиграо је 90 минута у дресу СПАЛ-а, на чијој клупи је седео некадашњи члан ОФК Београда Лазар Николић.

Млади српски голман Вања Милинковић Савића позајмљен је љетос из Торина екипи СПАЛ-а и у уторак је добио прилику да буде стартер у Ђенови.

Одлично је кренуло за његов тим на стадиону "Луиђи Ферарис" јер су гости у 34. минуту стигли до предности голом искусног нападача Серђа Флокарија, али је домаћин у судијској надокнади првог полувремена стигао до изједначења поготком Грегора Дефрела.

До краја је Сампа успјела да стигне до побједе и пласмана међу 16 најбољих екипа у Копа Италији захваљујући "пливању" кроз ваздух српског чувара мреже..

Егзекутор у 82. минуту био је пољски нападач Давид Ковнацки послије центаршута Чеха Јакуба Јанкта.

Ђеновљани ће у осмини финала играти против Милана, док ће његов градски ривал Интер одмјерити снаге са Беневентом, који је раније данас био бољи од Ћитаделе (1:0). Пласман у наредну рунду осигурала је и Болоња тријумфом над Кротонеом (3:0), понајвише захваљујући двоструком стријелцу Рикарду Орсолинију.

КУП ИТАЛИЈЕ, ОСМИНА ФИНАЛА

Милан - Сампдорија
Интер - Беневенто
Јувентус - Болоња
Наполи - Сасуоло/Катанија
Лацио - Новара/Пиза
Фиорентина - Торино/Судтирол
Рома - Ђенова/Виртус Ентела
Аталанта - Кјево/Каљари

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар