ITA - Kup: Milinković Savić odbranio dva zicera, ali...

Pa greškom kumovao porazu SPAL-a! Sampdorija preokretom do osmine finala Kupa Italije - 2:1. Kud si pošao Vanja?! Vanja Milinković Savić neće po dobrom pamtiti gostovanje SPAL-a protiv Sampdorije, koja je slavila sa 2:1 (1:1) i izborila osminu finala Kupa Italije.

Fudbal 04.12.2018 | 23:35
ITA - Kup: Milinković Savić odbranio dva zicera, ali...
Dve dobre odbrane tokom drugog poluvremena, a na kraju greša koja je koštala SPAL plasmana u osminu finala Kupa Italije. Dobio je Vanja Milinković Savić šansu da brani za tim iz Ferare, bio vrlo dobar sve do pred kraj gostovanja na Marasiju, da bi jednim bespotrebnim istrčavanjem omogućio Sampdoriji da zapečati preokret i plasira se u narednu rundu – 2:1.

Srpski golman je u 82. minutu istrčao na jedan centaršut, nije bio do kraja odlučan, što je David Kovančikiskoristio da matira 202 centimetra visokog čuvara mreže i omogući Đenovljanima da drugi put u sezoni istim rezultatom nadmudre SPAL, kao i da se nadaju da će u narednoj rundi biti uspešni protiv Milana. Doduše, na San Siru.

Prethodno je Milinković Savić uspeo da ukroti jedan udarac baš Kovančika, odbio je i napad JakubaJankta, međutim, na kraju će se pamtiti ta greška, iako je SPAL na Marasiju poveo golom Flokarija u 34. minutu. Odgovorio je Defrel u prvom minutu nadoknade prvog dela – tad Milinković Savić nije mogao ništa posle kontre domaćina – da bi na već opisan način David Kovančik poslao Samp u naredno kolo.

Nekadašnji vezista Partizana Everton Luiz odigrao je 90 minuta u dresu SPAL-a, na čijoj klupi je sedeo nekadašnji član OFK Beograda Lazar Nikolić.

Mladi srpski golman Vanja Milinković Savića pozajmljen je ljetos iz Torina ekipi SPAL-a i u utorak je dobio priliku da bude starter u Đenovi.

Odlično je krenulo za njegov tim na stadionu "Luiđi Feraris" jer su gosti u 34. minutu stigli do prednosti golom iskusnog napadača Serđa Flokarija, ali je domaćin u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena stigao do izjednačenja pogotkom Gregora Defrela.

Do kraja je Sampa uspjela da stigne do pobjede i plasmana među 16 najboljih ekipa u Kopa Italiji zahvaljujući "plivanju" kroz vazduh srpskog čuvara mreže..

Egzekutor u 82. minutu bio je poljski napadač David Kovnacki poslije centaršuta Čeha Jakuba Jankta.

Đenovljani će u osmini finala igrati protiv Milana, dok će njegov gradski rival Inter odmjeriti snage sa Beneventom, koji je ranije danas bio bolji od Ćitadele (1:0). Plasman u narednu rundu osigurala je i Bolonja trijumfom nad Krotoneom (3:0), ponajviše zahvaljujući dvostrukom strijelcu Rikardu Orsoliniju.

KUP ITALIJE, OSMINA FINALA

Milan - Sampdorija
Inter - Benevento
Juventus - Bolonja
Napoli - Sasuolo/Katanija
Lacio - Novara/Piza
Fiorentina - Torino/Sudtirol
Roma - Đenova/Virtus Entela
Atalanta - Kjevo/Kaljari

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar