Суперлига Србије "ванредно": Сви у сриједу на терену!

Најбољи српски клубови изаћи ће на терен и радним даном. Прочитајте парове, распоред преноса, делегирање судија. . .

Фудбал 05.12.2018 | 08:15
Суперлига Србије "ванредно": Сви у сриједу на терену!
Као и широм Европе, тимови учесници Суперлиге играће ове среде редовно коло у ванредном термину.

ТВ Арена спорт преносиће утакмице "вечитих" ривала, у којима ће Црвена звезда гостовати Спартаку у Суботици од 16 часова, после чега ће Партизан од 18.30 дочекати Земун.

У складу са ранијом најавом, гостовање шампиона на Градском стадиону у Србији биће први меч на том реновираном објекту ове сезоне. "Плави голубови" се враћају кући после селидбе у Кулу, где су на стадиону Хајдука почели такмичарску годину, без превише успеха у домаћим оквирима. 

"Знамо да нам у госте долази европска Звезда, коју са клупе феноменално предводи колега Милојевић. Од његовог доласка, Звезда игра модеран, брз и директан фудбал. Податак да се чак 18 играча Звезде уписивало у листу стрелаца довољно говори о томе каквим играчком кадром располаже тај клуб", рекао је у најави утакмице тренер Суботичана Предраг Роган.

Уочи утакмице против Београђана, Суботичани су се суочили са неколико здравствених проблема, јер су се повређеном тандему Бранимир Јочић - Милан Марчић на списку недоступних играча придружили и Немања Текијашки и Стефан Денковић.

"Сигуран сам да ће моји момци дати све од себе, да ће бити посвећени, вредни и поштени, а за који ће то бити резултат довољно видећемо у среду у шест сати", додао је Роган и затражио да се више поштују резултати његовог тима у претходним колима.

Истовремено, на Вождовцу ће бити одигран још један од "звучнијих" мечева предстојећег кола, у којем ће "змајеви" дочекати другопласирани Раднички. 

Ненад Лалатовић водиће екипу против свог бившег клуба са амбицијом да Нишлије наставе вишемесечну серију утакмица без пораза, започету још 29. јула, после гостовања Звезди. Са друге стране, тим Драгана Аничића прошлог викенда је гостовао Црвеној звезди и имаће очекивано велики мотив да после три пораза и ремија освоји бар бод, који би у овом мечу био велики за домаће.

Око пола сата после завршетка тог дуела, на стадиону Партизана биће завршено коло, дуелом црно-белих и Земунаца.

Прошле сезоне, ови ривали одиграли су веома узбудљив меч, завршили га без победника, одлучујућим голом Саше Здјелара у надокнади времена. За разлику од тог дуела, овосезонски међусобни сусрети Партизана и Земуна нису доносили толико узбуђења, а интересантно је да су оба одиграна на стадиону Земунаца.

Првенствени меч одлучио је Данило Пантић, на лигашком дебију Зорана Бате Мирковића, а дуел у Купу завршен је тријумфом црно-белих 2:0, такође у Земуну.

Парови 19. кола Суперлиге:

у среду

Спартак - Црвена звезда 16 часова (ТВ Арена спорт 1) /судија: Данило Грујић/
Чукарички - ОФК Бачка /Ненад Минаковић/
Младост - Динамо /Милош Милановић/
Напредак - Пролетер /Ненад Ђокић/
Радник - Рад /Зоран Широки/
Војводина - Мачва /Момчило Марковић/
Вождовац - Раднички /Новица Анђеловски/
Партизан - Земун 18.30 (ТВ Арена спорт 1) /Лазар Лукић/

Табела: Црвена звезда 50, Раднички 41, Партизан 37, Чукарички 35, Напредак 32, Младост 26, Пролетер 25, Војводина 25, Мачва 20, Радник 19, ОФК Бачка 17, Спартак 16, Вождовац 16, Земун 15, Рад 15, Динамо 7.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар