Superliga Srbije "vanredno": Svi u srijedu na terenu!

Najbolji srpski klubovi izaći će na teren i radnim danom. Pročitajte parove, raspored prenosa, delegiranje sudija. . .

Fudbal 05.12.2018 | 08:15
Superliga Srbije "vanredno": Svi u srijedu na terenu!
Kao i širom Evrope, timovi učesnici Superlige igraće ove srede redovno kolo u vanrednom terminu.

TV Arena sport prenosiće utakmice "večitih" rivala, u kojima će Crvena zvezda gostovati Spartaku u Subotici od 16 časova, posle čega će Partizan od 18.30 dočekati Zemun.

U skladu sa ranijom najavom, gostovanje šampiona na Gradskom stadionu u Srbiji biće prvi meč na tom renoviranom objektu ove sezone. "Plavi golubovi" se vraćaju kući posle selidbe u Kulu, gde su na stadionu Hajduka počeli takmičarsku godinu, bez previše uspeha u domaćim okvirima. 

"Znamo da nam u goste dolazi evropska Zvezda, koju sa klupe fenomenalno predvodi kolega Milojević. Od njegovog dolaska, Zvezda igra moderan, brz i direktan fudbal. Podatak da se čak 18 igrača Zvezde upisivalo u listu strelaca dovoljno govori o tome kakvim igračkom kadrom raspolaže taj klub", rekao je u najavi utakmice trener Subotičana Predrag Rogan.

Uoči utakmice protiv Beograđana, Subotičani su se suočili sa nekoliko zdravstvenih problema, jer su se povređenom tandemu Branimir Jočić - Milan Marčić na spisku nedostupnih igrača pridružili i Nemanja Tekijaški i Stefan Denković.

"Siguran sam da će moji momci dati sve od sebe, da će biti posvećeni, vredni i pošteni, a za koji će to biti rezultat dovoljno videćemo u sredu u šest sati", dodao je Rogan i zatražio da se više poštuju rezultati njegovog tima u prethodnim kolima.

Istovremeno, na Voždovcu će biti odigran još jedan od "zvučnijih" mečeva predstojećeg kola, u kojem će "zmajevi" dočekati drugoplasirani Radnički. 

Nenad Lalatović vodiće ekipu protiv svog bivšeg kluba sa ambicijom da Nišlije nastave višemesečnu seriju utakmica bez poraza, započetu još 29. jula, posle gostovanja Zvezdi. Sa druge strane, tim Dragana Aničića prošlog vikenda je gostovao Crvenoj zvezdi i imaće očekivano veliki motiv da posle tri poraza i remija osvoji bar bod, koji bi u ovom meču bio veliki za domaće.

Oko pola sata posle završetka tog duela, na stadionu Partizana biće završeno kolo, duelom crno-belih i Zemunaca.

Prošle sezone, ovi rivali odigrali su veoma uzbudljiv meč, završili ga bez pobednika, odlučujućim golom Saše Zdjelara u nadoknadi vremena. Za razliku od tog duela, ovosezonski međusobni susreti Partizana i Zemuna nisu donosili toliko uzbuđenja, a interesantno je da su oba odigrana na stadionu Zemunaca.

Prvenstveni meč odlučio je Danilo Pantić, na ligaškom debiju Zorana Bate Mirkovića, a duel u Kupu završen je trijumfom crno-belih 2:0, takođe u Zemunu.

Parovi 19. kola Superlige:

u sredu

Spartak - Crvena zvezda 16 časova (TV Arena sport 1) /sudija: Danilo Grujić/
Čukarički - OFK Bačka /Nenad Minaković/
Mladost - Dinamo /Miloš Milanović/
Napredak - Proleter /Nenad Đokić/
Radnik - Rad /Zoran Široki/
Vojvodina - Mačva /Momčilo Marković/
Voždovac - Radnički /Novica Anđelovski/
Partizan - Zemun 18.30 (TV Arena sport 1) /Lazar Lukić/

Tabela: Crvena zvezda 50, Radnički 41, Partizan 37, Čukarički 35, Napredak 32, Mladost 26, Proleter 25, Vojvodina 25, Mačva 20, Radnik 19, OFK Bačka 17, Spartak 16, Voždovac 16, Zemun 15, Rad 15, Dinamo 7.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar