Струка: Не мијењајте тренера, Партизану требају бољи играчи!

„Морамо већ сад да почнемо да правимо екипу за следећи период, за наредне три-четири сезоне. Црно-белима треба екипа која ће моћи да парира Црвеној звезди“, каже Владимир Вермезовић.

Фудбал 04.12.2018 | 23:45
Струка: Не мијењајте тренера, Партизану требају бољи играчи!
Бивши тренери Партизана Владимир Вермезовић, Љубинко Друловић и Зоран Милинковић сложни су у оцени да је овогодишња борба са Црвеном звездом око освајања шампионске титуле већ изгубљена и да су црно-белима за озбиљније резултате неопходни бољи играчи, који би под вођством Зорана Мирковића могли да дођу до жељеног циља

Са озбиљним послом би требало да се крене већ у јануарском прелазном року, где би се стварао тим не само за предстојећу сезону, већ за неколико неколико година.

"Треба бити реалан и рећи да ове сезоне, без обзира на деобу бодова, нећемо моћи да будемо озбиљни такмаци за прво место. Тренеру Мирковићу треба пружити шансу и требало би од јануара да крене у свој избор тима. Партизановац сам, али сам и реалан. Морамо већ сад да почнемо да правимо екипу за следећи период, за наредне три-четири сезоне. Црно-белима треба екипа која ће моћи да парира Црвеној звезди. Жао ми је што више младих играча не добија шансу. С обзиром на то да смо у дебелом заостатку, мислим да им треба дати шансу, поручује Вермезовић за Информер.

Сличног је мишљења и Љубинко Друловић, који каже да навијачи и управа црно-белих не би требало да се заносе да ће поновити успех као с Марком Николићем пре две сезоне, јер овог пута немају довољно добар тим.

"Сезона је практично изгубљена. Партизанове игре ове сезоне не показују да може да буде конкурент за прво место. Свима је ваљда јасно да ће Партизан тешко поновити успех који је направио с Марком Николићем. Ипак, треба пружити подршку тренеру Зорану Мирковићу. Код нас је најлакше променити тренера, а тренери у 90 одсто смена нису главни кривци за кризу. У овом случају треба направити јак тим. Морају да дођу играчи који праве разлику и стабилност. Партизану треба бољи тим да би могао да јури Звезду", кажеДруловић.

Са констатацијом да Зорану Мирковићу треба дати шансу и у наредном периоду слаже се и Зоран Милинковић.

"Мом пријатељу Бати желим да направи успех. Треба направити корекције у зимском прелазном року и на пролеће кренути у серију победа. Управа мора да стане иза тренера и да му помогне. Зна се с чиме се прелазни рок ради. Баш сам видео како је Бати било тешко после Лучана. Али мора да издржи. Сви партизановци су уз њега", додаје Милинковић.

Партизан након 18 одиграних кола заостаје 13 бодова за водећом Црвеном звездом, али и четири за другопласираним Радничким из Ниша. Парни ваљак у среду на свом терену дочекује Земун.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Биги

05.12.2018 05:54

Само нови,бољи играци.

ОДГОВОРИТЕ