Struka: Ne mijenjajte trenera, Partizanu trebaju bolji igrači!

„Moramo već sad da počnemo da pravimo ekipu za sledeći period, za naredne tri-četiri sezone. Crno-belima treba ekipa koja će moći da parira Crvenoj zvezdi“, kaže Vladimir Vermezović.

Fudbal 04.12.2018 | 23:45
Struka: Ne mijenjajte trenera, Partizanu trebaju bolji igrači!
Bivši treneri Partizana Vladimir Vermezović, Ljubinko Drulović i Zoran Milinković složni su u oceni da je ovogodišnja borba sa Crvenom zvezdom oko osvajanja šampionske titule već izgubljena i da su crno-belima za ozbiljnije rezultate neophodni bolji igrači, koji bi pod vođstvom Zorana Mirkovića mogli da dođu do željenog cilja

Sa ozbiljnim poslom bi trebalo da se krene već u januarskom prelaznom roku, gde bi se stvarao tim ne samo za predstojeću sezonu, već za nekoliko nekoliko godina.

"Treba biti realan i reći da ove sezone, bez obzira na deobu bodova, nećemo moći da budemo ozbiljni takmaci za prvo mesto. Treneru Mirkoviću treba pružiti šansu i trebalo bi od januara da krene u svoj izbor tima. Partizanovac sam, ali sam i realan. Moramo već sad da počnemo da pravimo ekipu za sledeći period, za naredne tri-četiri sezone. Crno-belima treba ekipa koja će moći da parira Crvenoj zvezdi. Žao mi je što više mladih igrača ne dobija šansu. S obzirom na to da smo u debelom zaostatku, mislim da im treba dati šansu, poručuje Vermezović za Informer.

Sličnog je mišljenja i Ljubinko Drulović, koji kaže da navijači i uprava crno-belih ne bi trebalo da se zanose da će ponoviti uspeh kao s Markom Nikolićem pre dve sezone, jer ovog puta nemaju dovoljno dobar tim.

"Sezona je praktično izgubljena. Partizanove igre ove sezone ne pokazuju da može da bude konkurent za prvo mesto. Svima je valjda jasno da će Partizan teško ponoviti uspeh koji je napravio s Markom Nikolićem. Ipak, treba pružiti podršku treneru Zoranu Mirkoviću. Kod nas je najlakše promeniti trenera, a treneri u 90 odsto smena nisu glavni krivci za krizu. U ovom slučaju treba napraviti jak tim. Moraju da dođu igrači koji prave razliku i stabilnost. Partizanu treba bolji tim da bi mogao da juri Zvezdu", kažeDrulović.

Sa konstatacijom da Zoranu Mirkoviću treba dati šansu i u narednom periodu slaže se i Zoran Milinković.

"Mom prijatelju Bati želim da napravi uspeh. Treba napraviti korekcije u zimskom prelaznom roku i na proleće krenuti u seriju pobeda. Uprava mora da stane iza trenera i da mu pomogne. Zna se s čime se prelazni rok radi. Baš sam video kako je Bati bilo teško posle Lučana. Ali mora da izdrži. Svi partizanovci su uz njega", dodaje Milinković.

Partizan nakon 18 odigranih kola zaostaje 13 bodova za vodećom Crvenom zvezdom, ali i četiri za drugoplasiranim Radničkim iz Niša. Parni valjak u sredu na svom terenu dočekuje Zemun.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bigi

05.12.2018 05:54

Samo novi,bolji igraci.

ODGOVORITE